Siirry sisältöön
Raparperi-mansikkatäytekakku

Raparperi-mansikkatäytekakku

Raparperilla höystetty mansikkatäytekakku kruunaa kesäisen aterian tai juhlan.

Raparperi-mansikkatäytekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Raparperihilloke

  • 500 g raparperipaloja
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl vettä

Kakkupohja

  • 5 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja tai ohrakasta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ dl raparperihilloketta

Kostutus

  • 1½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Täyte ja päällys

  • 4 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • ¾ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 250 g tuoreita mansikoita viipaleina
  • 2½ dl raparperihilloketta

Koristeeksi

  • 150 g tuoreita mansikoita
  • 0 kg sitruunamelissaa

Ohje

  1. Aloita täytekakun valmistaminen raparperihillokkeesta: Laita raparperipalat, sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna hitaasti alhaisella lämmöllä, kunnes nestettä irtoaa ja raparperit alkavat kiehua. Keitä hiljalleen kunnes raparperi on pehmeää ja seos sakeaa. Jäähdytä. Valuta mahdollinen ylimääräinen neste pois.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi. Sekoita voisulaan raparperihilloke. Jäähdytä.
  3. Siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita varoen. Lisää voi-raparperiseos. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voilla voideltuun, korppujauhotettuun 3 litran kakkuvuokaan.
  4. Paista kakkua pinnoitetussa vuoassa 175 asteessa 15 min + 150 asteessa n. 25 min tai alumiinivuoassa 175 asteessa n. 35 min. Kumoa kakkupohja vähän jäähtyneenä.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahkaan sokerit. Viipaloi mansikat ja ripota niille hiukan sokeria. Yhdistä vaahtoon rahka ja mansikat.
  6. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohja. Levitä sille puolet raparperihillokeesta. Lisää päälle 1/3 mansikka-kermaseoksesta. Nosta päälle keskilevy, kostuta. Lisää loppu hilloke ja 1/3 mansikka-kermaseoksesta. Laita päälle kansilevy alapuolelta kostutettuna. Levitä loppu täyte kakun päälle ja reunoille.
  7. Anna täytekakun maustua kuvulla peitettynä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  8. Koristele täytekakku ennen tarjoilua.

Vinkki

Alkukesän raparperi on usein vesipitoisempaa kuin loppukesän raparperi. Valmiin hillokkeen saanto jää tällöin pienemmäksi. Keitä siksi raparperihilloketta samantien kaksinkertainen annos. Käytä kakusta ylijäänyt hilloke erilaisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai nauti jäätelön kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 180 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 25,7 g
Rasva 6,7 g
Tyydyttynyt rasva 3,7 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sitruunamelissaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search