Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
35 min
Yhteensä
2 h 5 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaRaparperihilloke
- 500 g raparperipaloja
- 2 dl sokeria
- 2 rkl vettä
Kakkupohja
- 5 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja tai ohrakasta
- 2 tl leivinjauhetta
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl raparperihilloketta
Kostutus
-
1½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Täyte ja päällys
-
4 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- ¾ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 250 g tuoreita mansikoita viipaleina
- 2½ dl raparperihilloketta
Koristeeksi
- 150 g tuoreita mansikoita
- 0 kg sitruunamelissaa
Jaa resepti
Ohje
- Aloita täytekakun valmistaminen raparperihillokkeesta: Laita raparperipalat, sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna hitaasti alhaisella lämmöllä, kunnes nestettä irtoaa ja raparperit alkavat kiehua. Keitä hiljalleen kunnes raparperi on pehmeää ja seos sakeaa. Jäähdytä. Valuta mahdollinen ylimääräinen neste pois.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi. Sekoita voisulaan raparperihilloke. Jäähdytä.
- Siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita varoen. Lisää voi-raparperiseos. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voilla voideltuun, korppujauhotettuun 3 litran kakkuvuokaan.
- Paista kakkua pinnoitetussa vuoassa 175 asteessa 15 min + 150 asteessa n. 25 min tai alumiinivuoassa 175 asteessa n. 35 min. Kumoa kakkupohja vähän jäähtyneenä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahkaan sokerit. Viipaloi mansikat ja ripota niille hiukan sokeria. Yhdistä vaahtoon rahka ja mansikat.
- Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohja. Levitä sille puolet raparperihillokeesta. Lisää päälle 1/3 mansikka-kermaseoksesta. Nosta päälle keskilevy, kostuta. Lisää loppu hilloke ja 1/3 mansikka-kermaseoksesta. Laita päälle kansilevy alapuolelta kostutettuna. Levitä loppu täyte kakun päälle ja reunoille.
- Anna täytekakun maustua kuvulla peitettynä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
- Koristele täytekakku ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
180 kcal
Proteiini
3,1 g
Hiilihydraatti
25,7 g
Rasva
6,7 g
Tyydyttynyt rasva
3,7 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sitruunamelissaa