Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 15 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
1 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ¼ pala (à 50 g) hiivaa
- ½ dl sokeria
- ¼ tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 1 kananmuna
- 4 dl vehnäjauhoja
-
½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Päälle
- 250 g raparperipaloja
- 1 dl sokeria
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Jaa resepti
Ohje
- Aloita raparperi-rahkapiirakan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna (jätä munasta ½ rkl reunojen voiteluun). Vatkaa sekaan puolet vehnäjauhoista. Lisää Oivariini ja loput jauhot.
- Taputtele jauhotetulla kädellä taikina voideltuun vuokaan (Ø 29 cm). Nosta taikinaa myös reunoille.
- Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi. Ripota päälle sokeri. Laita mikron kestävään vuokaan. Kuumenna kunnes hieman pehmenevät. Valuta irronnut mehu tarvittaessa pois.
- Voitele taikinan reuna munalla. Levitä puolet raparperista pohjalle. Kaada sokerilla maustettu vaniljarahka päälle ja levitä loput raparperit rahkan pinnalle.
- Paista raparperi-rahkapiirakkaa uunin keskiosassa 200 asteessa 20 - 25 min tai kunnes se on kypsä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
215 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
33,7 g
Rasva
5,9 g
Tyydyttynyt rasva
1,6 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.