Koekeittiö
Raparperipiirakka
10 - 12 annosta

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta.
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon.

Valmistusaineet

Pohja

muna
1 1/2  dl sokeria
3/4  dl Valio Oivariini® juoksevaa
2  dl Valio maitoa
4  dl vehnäjauhoja
2  tl leivinjauhetta

Täyte

6 - 7 dl raparperipaloja
2  dl sokeria
(  1/2  dl vettä  )

Tarjoiluun

Valmistusohje

Aloita raparperipiirakan valmistaminen keittämällä paloitelluista raparpereista, sokerista ja vedestä kattilassa sakea hilloke. Jäähdytä haaleaksi. Jos käytät alkukesän raparperia, joka on vesipitoisempaa, tee näin: Pehmitä raparperipaloja sokerin kanssa (jätä vesi pois) laakeassa astiassa mikrossa 5 - 8 min. Mikäli nestettä irtoaa paljon, valuta se pois ja käytä esim. kiisseliin tai mehuna. Jäähdytä.
Sekoita muna ja sokeri. Lisää Oivariini, maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen.
Kaada piirakkataikina voideltuun, halkaisijaltaan 27 - 30 cm, piirasvuokaan. Lisää taikinan päälle raparperihilloke.
Paista raparperipiirakkaa 175 asteessa 30 - 35 min.
Tarjoa raparperipiirakka haaleana vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

VINKKI

* Voit valmistaa raparperihilloketta isomman annoksen kerrallaan, ja nauttia sitä jogurtin tai jäätelön kanssa.
  • Käyttäjien kommentit (26)

  • Nimetön
    | 22.5.2011 kello 17:46
    Ilmoita asiaton viesti

    tämä on jotenkin väärin suunniteltu resepti: hillokkeesta tulee tosi vetelää (käytin kevätkesän ensimmäisiä raparpereja - olisko syytä?). Taikinasta tulee tuolla ohjeella liian suuri määrä mainittuun piirasvuokakokoon, ainakin minun kohdalla taikina pursusi yli uunissa ja kärysi sitten koko kodissa. En tee tätä toista kertaa.

  • Nimetön
    | 31.5.2011 kello 17:12
    Ilmoita asiaton viesti

    Hillokkeesta tuli joo aika vetelää, mutta piirakka ei mennyt siitä lainkaan pilalle (vaikka sitä vähän pelkäsin). Tosi mehevä, hyvä piirakka! Mulla se oli korkeareunaisessa vuoassa, mittoja en kylläkään tiedä tarkemmin.

  • Nimetön
    | 14.6.2011 kello 0:22
    Ilmoita asiaton viesti

    Ihan mehevää tuli, mutta itse taidan ensi kerralla tehdä 1,5 kertaisen määrän raparperihilloketta, jotta raparperin maku tulee enemmän esille.
    Mitenköhän kauan tuota hilloketta on tarkoitus keittää? Minä pidin aika kauan sitä kiehumassa levyllä, ja mielestäni koostumus oli suhteellisen sakea.

  • Nimetön
    | 17.6.2011 kello 19:54
    Ilmoita asiaton viesti

    aivan ihana piirakkaohje voin suositella. itse lisäsin vielä kanelia piirakan päälle ja tuli todella maukasta. :)

  • Nimetön
    | 19.6.2011 kello 19:55
    Ilmoita asiaton viesti

    Tein pakastetusta raparperista ja jätin veden lisäämättä hillokkeeseen, onnistui todella hyvin!

  • Nimetön
    | 29.6.2011 kello 14:08
    Ilmoita asiaton viesti

    *Mielestäni tuli oikein hyvää. Laitoin 29 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Kun keittää hilloketta tarpeeksi pitkään, ei tule liian vetelää. Käytin kesäkuun lopun raparperejä. Ei kyllä tullut samannäköistä kuin kuvassa, mutta eipä sen väliä :)

  • Nimetön
    | 29.6.2011 kello 21:44
    Ilmoita asiaton viesti

    Kiitoksia vinkeistä, tein hilloketta 1,5 kertaisen määrän ja laitoin piiraan korkeareunaiseen vuokaan. Tosi hyvää tuli ja vuoka täyteen!

  • Nimetön
    | 14.8.2011 kello 22:26
    Ilmoita asiaton viesti

    Ei onnistunut lainkaan. Hilloke vajosi piirakan keskelle. Pidettiin uunissa 60min. Ei näyttänyt lainkaan samalta kuin kuvassa, vaikka tehtiin ihan ohjeen mukaan. En suosittele kokeilemaan tätä reseptiä!

  • Valio Koekeittiö
    | 20.1.2012 kello 17:02
    Ilmoita asiaton viesti

    Kiitos palautteista! Raparperin koostumus vaihtelee todella paljon (alkukesä/loppukesä), mikä tekee reseptin laatimisen raparperin osalta hiukan haasteelliseksi. Reseptiä on nyt tarkennettu, ks. valmistusohje. Toivottavasti siitä on apua.

  • Nimetön
    | 31.5.2012 kello 19:35
    Ilmoita asiaton viesti

    Uunissa on:) tuli vähän vetelää hillosta mutta kuitenkin:)

  • Nimetön
    | 3.6.2012 kello 13:02
    Ilmoita asiaton viesti

    tein piirakan ohjen mukaan, + 2 kertaisena koska tein uunipellilisen.
    En tiedä minkä virheen tein, mutta pohja ei meinannut kypsyä lainkaan. hilloke kiehu päällä. ihan hirveää. En suosittele. Roskiin meni..harmillista

  • Nimetön
    | 9.6.2012 kello 20:35
    Ilmoita asiaton viesti

    Hilloketta tulee keittää vähintään puoli tuntia jotta siitä kehkeytyy sopivan tanakka piiraan päälle laitettavaksi. Ohje oli erinomaisen kekseliäs poiketessaan tyylillään huomattavasti muista vastaavista resepteistä(: Paistoaika kiertoilmauunissa oli hieman lyhyempi kuin ohjeessa. Piiraasta tuli herkullisen makoisa kokonaisuus vaniljajäätelön kera tarjottuna.

  • Nimetön
    | 29.6.2012 kello 10:21
    Ilmoita asiaton viesti

    Vaidoin maidon kermaviiliin ja leivinjauheen soodaan. Hilloketta tein mikrossa vähän reilummin ja valutin liiat nesteet pois. Lisäsin vielä pinnalle muutaman tuoreen mansikan. Tosi hyvää vaniljajäätelön kans. Nam!

  • Nimetön
    | 12.7.2012 kello 13:20
    Ilmoita asiaton viesti

    Tosi herkullinen, tein pohjan ohjeen mukaan. Täytteeseen lisäsin purkin kermaviiliä ja yhden kananmunan. Pinnalle kanelia.
    Vniljakastikkeen kera tosi hyvää.

  • Valio Koekeittiö
    | 23.8.2012 kello 15:15
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Harmillista, että kaikilla raparperipiirakka ei ole onnistunut. Tarkastimme ja kokeilimme ohjeen vielä uudelleen koekeittiöllä ja ohjetta seuraamalla piirakka onnistui hyvin.

    Vuoan oikea koko, raaka-aineiden huolellinen mittaaminen tasamittoina ja raparperihillokkeen riittävän sakea rakenne (kokeilussa keittoaika 15 min, mutta tämä riippuu raparperien koostumuksesta) ovat avainsanat onnistumiseen.

    Toivottavasti näistä vinkeistä on apua!

  • Nimetön
    | 21.5.2013 kello 10:35
    Ilmoita asiaton viesti

    Tää unhotti voidella vuuan... saas nähdä miten käy..?!

  • Nimetön
    | 14.6.2013 kello 10:03
    Ilmoita asiaton viesti

    Hyvää tuli. Tein pohjan ilman munaa ja lisäsin pohjataikinaan kanelia ja vanilijasokeria. Lisäksi ripottelin piirakan päälle kanelia. Toimii!

  • Nimetön
    | 12.7.2013 kello 15:55
    Ilmoita asiaton viesti

    Uskomattoman hyvä piirakka tuli ohjeen mukaan! Hilloketta tuli vähän reilumpi satsi, mutta pysyi silti kasassa ihan kauniisti (jäähtyneenä). Mehevin ja paras raparperipiirakka mitä olen syönyt.

  • Nimetön
    | 12.7.2013 kello 15:56
    Ilmoita asiaton viesti

    Lisäys edelliseen: tähtiä toki viisi.

  • Nimetön
    | 22.7.2013 kello 21:42
    Ilmoita asiaton viesti

    Tymäkkä hilloke upposi syvälle taikinaan, vaikka teimme ohjeiden mukaan tarkoin kaiken. Onkohan maidon määrä oikea? Taikina oli todella lötköä, vähän kuin kiisseliä. Hilloke ok.

  • Nimetön
    | 22.7.2013 kello 21:44
    Ilmoita asiaton viesti

    Onko tarkoitus, että piirakasta tulee niin sanottu paistos? Hilloketta ei saa levitettyä tasaisesti pohjan päälle, vaan se kasaantuu saarekkeiden tapaisiksi kasoiksi.

  • Nimetön
    | 11.8.2013 kello 22:40
    Ilmoita asiaton viesti

    Täydellinen piirakka valmistui meillä juuri. Lisäsimme maidon sijasta hieman vichyä pohjataikinaan. Hilloketta keitimme vajaa puolituntia, ihan soppelin sakeaa oli, hieman painui taikinan sekaan. Mekään emme saaneet hilloketta täydellisen tasaisesti peittämään taikinaa, mutta oikein kaunis piirakka tuli. Paistoaika tasan 30min, mehevä oli. Viisi tähteä.

  • Nimetön
    | 26.8.2013 kello 8:44
    Ilmoita asiaton viesti

    Seurasin ohjetta ja tuli täydellinen piirakka nam!

  • Valio Koekeittiö
    | 26.8.2013 kello 11:24
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Raparperihilloke ei levity ihan tasaisesti taikinan pinnalle, vaan pienet "taikinasaaret" kuuluvat asiaan.

    Mukava kuulla, että piirakka on ollut mieluinen.

  • Nimetön
    | 3.10.2013 kello 14:08
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei! Onkohan tässä tarkoituksena vain "sekoittaa" muna ja sokeri (kuten ohjeessa lukee) vai kuuluisiko ainekset vaahdottaa? Piirakasta tuli tosi litteä, eikä ollenkaan kuohkea, kun vain sekoitin munan ja sokerin - enkä unohtanut leivinjauhetta! Toisella kerralla kun vaahdotin kananmunaa ja sokeria vähän kauemmin, piirakka kohosi tosi hyvin ja siitä tuli mehevä. Kokeiltu myös omenaversiona - nam!

  • Nimetön
    | 1.3.2014 kello 20:29
    Ilmoita asiaton viesti

    Piirakka onnistui ja oli todella hyvää vaniljajäätelön kanssa. VInkkinä raparperihillokkeeseen käytin 1dl hillosokeria ja 1dl tavallista sokeria.

  • Kiitos!

    Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

    1 2 3 4 5 0 tähteä

    Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

053,7
26
Raparperipiirakka on yksi suomalaisten suosimista leivonnaisista. Eikä ihme – raparperipiirakan happoisen raikas maku on monien mieleen. Tämä variaatio valmistuu nopeasti.
n. 40 min +uunissa 30min.
Vaikeustaso: helppo
Kirjaudu tai luo tunnukset
Kirjaudu sisään
Virheellinen sähköpostiosoite.
Antamasi käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kirjautuminen epäonnistui teknisen vian takia.
Antamasi käyttäjätunnus on poistettu. Ole hyvä ja ota yhteyttä kuluttajapalveluun.
Muista minut
Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi niin lähetämme Sinulle linkin jolla pääset vaihtamaan salasanasi

Virheellinen sähköpostiosoite.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla pääset vaihtamaan salasanasi.

Jatka
Luo uusi tunnus
Rekisteröityminen ei ole sallittu tästä sähköpostiosoitteesta.
Sähköpostin lähetys epäonnistui.
Antamasi sähköpostiosoite on jo käytössä.
Virheellinen sähköpostiosoite.
Rekisteröityminen on toistaiseksi estetty sivustolla.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin jota klikkaamalla pääset jatkamaan palvelun käyttämistä normaalisti.

Jatka
Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Voit kirjautua sisään valio.fi-palveluun liitetyillä Facebook-tunnuksillasi. Voit myös rekisteröityä uudeksi
käyttäjäksi suoraan Facebook-tunnuksillasi.

Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Oma kauppalista

muokkaaTyhjennä lista

    Kauppalistasi on tyhjä

    Lisää ainekset suoraan resepteistä. Voit myös lisätä muita aineksia tai muistiinpanoja.

      Lisää tuotteita kauppalistalle

      Lisää
      Tyhjennä lista

        Kauppalista on myös matkapuhelimessasi osoitteessa m.valio.fi

        sulje

        Esikatselu

        Jaa kauppalista

        Jaa kauppalista ystävillesi käyttämällä sähköpostiosoitetta tai valio.fi-käyttäjän omaa käyttäjätunnusta.

        Lisää vastaanottaja

        Vastaanota jaettu kauppalista

         haluaa jakaa kanssasi kauppalistan “”.

        Vastaanota lista

        Kun vastaanotat listan, lisäät kauppalistan “” omiin kauppalistoihisi.

        Kieltäydy
        KAUPPALISTAT

          Oma keittokirja

          Reseptit
          Kaikki reseptit
          Ateriat

          Kaikki reseptit

          muokkaa
          LISÄÄ
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Digitaalinen leikekirja keittiösi aarteille

          • Oma keittokirja on sinun sähköinen arkistosi, jonne voit tallettaa kaikki suosikkisi. Luo kansioita, joiden alle saat helposti lajiteltua reseptit ja ideat teemoittain.
          • Seuraa, mitä muut käyttäjät resepteistäsi kommentoivat (jos olet antanut ne julkiseen käyttöön).
          • Toisin sanottuna Valio tarjoaa nyt jokaiselle kotiruoanlaittajalle digitaalisen leikekirjan keittiön aarteille. Luo tunnukset ja rakenna omasi!
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Mikäli sinulla ei ole vielä Valion tunnuksia voit tallentaa Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit luomalla tunnukset tästä antamalla sähköpostiosoitteesi.

            Tallenna työsi tilaamalla itsellesi oma tunnus
            Oma ruokalista
            Kalorilaskuri
            • Edellinen
            • Päivä
            • Viikko
            • Seuraava

            Koekeittiön ehdotukset tälle viikolle

            Kokeile tällä viikolla myös

            Ilmoitus ei onnistunut

            Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

            Sulje
            sulje

            Huomio!

            Poista resepti Peruuta

            Huomio!

            Poista viikon reseptit Peruuta
            Vastaa kyselyyn!

            Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

            Osallistu Ei kiitos
            Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
            Sulje

            Päivän ravintosisältö

            • Energia
              (kcal)
            • Hiilihydraatti
              (g)
            • Proteiini
              (g)
            • Rasva
              (g)
            • Kalsium
              (mg)
            • Kuidut
              (g)
            • D-vitamiini
              (µg)
            Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
            Sulje
            Lisää tietosi
            kalorilaskuria varten