Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rapea mansikkapiirakka

Tässä mansikkapiirakassa tuoreet kesän marjat maistuvat rapean keksimäisen pohjan päällä. Pohjan voit tehdä hyvissä ajoin. Piirakan täyttäminen sujuu hetkessä.

Rapea mansikkapiirakka
Rapea mansikkapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tummaa sokeria, esim. intiaani- tai kookossokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 2 dl mantelilastuja
  • 1¼ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Täyte

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 2 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 rkl lemon curdia eli sitruunatahnaa
  • n. 450 g tuoreita mansikoita (ks. vinkki)
  • 0 kg sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Sekoita vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe kulhossa. Murenna joukkoon mantelilastut (esim. kädessä puristamalla).
  2. Lisää rasva ja sekoita tasaiseksi.
  3. Painele taikina (irtopohja)piirakkavuoan (Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Paista piirakkapohjaa 200 asteessa uunin keski- tai yläosassa 13 - 15 min, kunnes pohja on kypsynyt ja hieman ruskistunut.
  5. Notkista tuorejuustoa sekoittamalla sen joukkoon 1 - 2 rkl vispikermaa. Vaahdota loppu kerma ja mausta lemon curdilla.
  6. Jos käytit irtopohjaista piirakkavuokaa, irrota jäähtynyt pohja vuoasta ja laita tarjoiluastiaan.
  7. Levitä tuorejuusto pohjalle ja sen päälle viipaloidut marjat. Nostele maustettu kermavaahto lusikalla marjojen päälle.
  8. Viimeistele sitruunamelissan lehdillä. Tarjoa heti.

MARJAVINKKI

  1. Osan mansikoista voit korvata vadelmilla, mustikoilla tai pensasmustikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 292 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 21,6 g
Rasva 20,2 g
Tyydyttynyt rasva 6,3 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sitruunamelissan lehtiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search