Siirry sisältöön
Red velvet juustokakku

Red velvet juustokakku

Red velvet kakku huikean punaisine väreineen on rantautunut viimeisen vuoden aikana Suomeen. Alunperin tuorejuustokuorrutteinen ja -täytteinen kerroskakku on lähtöisin Amerikasta. Kakkutaikina on perinteisesti värjätty punajuurenmehulla. Sittemmin kakusta on tehty monenlaisia muunnoksia, joita yhdistävä tekijä on juuri punainen väri.

Red velvet juustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 350 g Domino-keksejä
  • 30 g (0,5 dl) mantelijauhetta

Täyte

  • 100 g mustaherukoita
  • 2 kananmunaa
  • 1¼ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 1 prk (150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 0 kg punaista elintarvikeväriä

Pinnalle

  • 0 kg sokeroimatonta kaakaojauhetta

Ohje

  1. Sulata voi. Hienonna keksit. Yhdistä pohjan ainekset. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) sekä reunoille puoleen väliin saakka. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  2. Levitä mustaherukat pohjalle.
  3. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää tuorejuusto, creme fraiche ja elintarvikeväri. Jatka vaahdottamista, kunnes täyte on tasaista.
  4. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 150 asteessa n. 45 min.
  5. Anna jäähtyä kylmässä ennen vuoasta irrottamista.
  6. Koristele pinta kaakaojauheella ja tuoreilla marjoilla ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 404 kcal
Proteiini 6,2 g
Hiilihydraatti 34,5 g
Rasva 25,9 g
Tyydyttynyt rasva 14,3 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • punaista elintarvikeväriä
  • sokeroimatonta kaakaojauhetta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search