Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Rosetit

Rosetit ovat rapeita, hentoja ja maistuvia vappuherkkuja. Niiden valmistus vie aikaa ja tekoon tarvitset vartavasten rosettien valmistukseen kehitetyn rosettiraudan. Luethan myös PAISTOVINKIT ennen valmistamista.

Rosetit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 1⅓ dl sokeria
  • 1½ tl vaniljasokeria
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • ¼ tl suolaa

Uppopaistoon

  • ½ l ruokaöljyä

Pinnalle

  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti. Lisää kerma.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kuumenna öljy pienessä paksupohjaisessa teräskattilassa tai valurautapadassa (ks. vinkit). Rosetit kypsennetään yksittäin, joten kattilan ei tarvitse olla suuri.
  4. Kuumenna rosettirauta ensin öljyssä. Valuta ylimääräinen öljy. Kasta rauta varovasti taikinaan niin, että rauta ei uppoa yläreunasta taikinaan. Näin leivonnainen irtoaa raudasta paremmin. Jos rauta on liian kuuma tai öljyinen, ei taikina tartu rautaan.
  5. Nosta taikinainen rauta varovasti öljyyn. Kypsennä kullanruskeaksi. Nosta kypsä leivonnainen talouspaperin päälle leivinpaperille ja irrota raudasta. Jos rosetti irtoaa kypsennyksen aikana, nosta leivonnainen pois reikäkauhalla. Anna ylimääräisen rasvan imeytyä paperiin.
  6. Ripottele jäähtyneiden rosettien päälle tomusokeria ja nauti esim. siman tai limonadin kera.

PAISTOVINKKEJÄ

  1. Sopiva öljyn lämpötila paistamiseen on n. 170 astetta. Voit testata lämpötilan myös vaalealla leipäkuutionpalalla; Laita leipäpala kuumaan öljyyn. Jos se ruskistuu kauniisti kullanruskeksi noin minuutissa, on öljy sopivan kuumaa.
  2. Lisää paistoöljyä tarvittaessa kattilaan.
  3. Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä.
  4. Taikina notkitsuu paistamisen edetessä, sillä rosettiraudan mukana taikinaan siirtyy joka kerta hieman öljyä. Lisää tarvittaessa taikinaan hieman vehnäjauhoa.
  5. Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan.
  6. Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin vaan hävitä se tyhjässä pullossa sekajätteen mukana.
  7. Halutessasi voit paistaa rosettitaikinasta myös tippaleipiä. Katso ohje palvelustamme.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 508 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 26,2 g
Rasva 43,3 g
Tyydyttynyt rasva 7,7 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search