Siirry sisältöön

Luumureseptit

Luumua voi käyttää makeaan ja suolaiseen ruuanlaittoon. Piirakoihin luumu tuo makua ja mehevyyttä. Perinteisen luumupiirakan lisäksi kannattaa kokeilla AURA® juustolla höystettyä luumupiirakkaa. Luumukääretortusta löytyy puolestaan syksyn ja talven tummia makuja: luumua, kanelia, kaakaota ja rukiin säväyttämää vivahdetta. Luumukääretortun voit tarjota niin jälkiruokana kuin kahvipöydän herkkuna.

Luumu sopii myös lihan seuraksi kastikkeiden muodoissa sekä joulusinappina. Etenkin jouluna luumureseptit pääsevät oikeuksiinsa, ja monet luumuherkut sopivatkin juuri joulupöytään. Jouluinen panna cotta, luumukakku ja joulutortut tuovat kaikki jouluista tunnelmaa. Luumurahka on helppoakin helpompi jälkiruoka. Luumun makua täydentää luumurahka-reseptissämme vaniljan pehmeys. Valion resepteistä löydät ohjeet myös gluteenittomien tähtitorttujen valmistukseen.

Katso kaikki luumuiset reseptimme!

35 reseptiä

Search