Siirry sisältöön

Munareseptit

Kananmuna on monipuolinen ruoka. Se voi olla pääraaka-aine, mutta se toimii erinomaisesti myös sivuroolissa esimerkiksi koostumuksen muokkaajana ruoanlaitossa ja leivonnassa. Munasta saa nopeita ja maistuvia arkiruokia silloin, kun on kiire – ja nälkä!

Proteiinipitoisuutensa ansiosta kananmunasta saa täyttävän aterian. Arkiaamun aloitat näppärästi nopealla perusmunakkaalla, viikonloppuna lapset ilahtuvat mummin letuista. Alkupalaksi sopii deviled eggs eli paholaisen munat, jotka ovat amerikkalainen versio täytetyistä kananmunista. Illalla pääruoaksi sopii juustoinen frittata eli uunimunakas tai munakokkeli savukalalla.

Sieni-pekonitäytteinen, maukas munakasrulla maistuu pikkuruokana tai iltapalalla salaatin kera. Jos etsit brunssiruokaa, voit kokata lähi-idästä tuttua shaksukaa. Shaksukassa mehevään tomaattimuhennokseen hyydytetään kananmunia ja ruoka tarjotaan kuumana suoraan pannusta. Kananmuna on myös hyvä lisäke salaatteihin ja juhlaillallisen kruunaa crema catalana.

Katso kaikki kananmunareseptimme!

79 reseptiä

Search