Siirry sisältöön
Saariston muikkukiekot

Saariston muikkukiekot

Muikkukiekot ovat ruohosipulisella voisulalla voideltuja perunaleipäsiä, jonka päältä löytyy muikkuja ja herkullista juustoa. Nämä maistuvat niin mökkilaiturin eväinä kuin buffetpöydässä suolaisen piirakan sijaan.

Saariston muikkukiekot

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2½ dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • ¼ tl suolaa
  • 1½ dl perunasosejauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja

Yrttivoisula

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 valkosipulin kynttä

Täyte

  • 125 g purjoa
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl juoksevaa hunajaa tai hunajaa
  • 250 g paistettuja neulamuikkuja
  • 200 g
    Valio Polar® Täyteläinen juustoa raastettuna
    Valio Polar® Täyteläinen on luonteikas juusto, jossa emmentalille tyypilliset pähkinäiset vivahteet yhdistyvät goudan täyteläisyyteen. Se…
    Valio Polar® Täyteläinen e350 g

Ohje

Taikina

  1. Sulata voi kulhossa. Lisää joukkoon kylmä vesi.
  2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää suola ja perunasosejauhe. Anna turvota muutama min.
  4. Alusta joukkoon vehnäjauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
  5. Anna taikinan kohota tunti liinan alla.
  6. Vaivaa taikina ja jaa 14 osaan. Kauli ne Ø 10cm kokoisiksi taikinakiekoiksi jauhotetulla työpöydällä. Nosta leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille.
  7. Kohota liinan alla 30 min. Valmista sillä aikaa täyte.

Täyte

  1. Sulata voi. Lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli ja valkosipuli.
  2. Voitele kohonneet pohjat yrttivoisulalla, voisulaa kuluu n. kolmannes.
  3. Esipaista 200 asteessa uunin keskitasolla 10 min.
  4. Sekoita viipaloitu purjo, etikka, hunaja ja pippuri kulhossa. Nostele muikut varovasti joukkoon.
  5. Levitä esipaistetuille leipäsille pääosa muikkutäytteestä, sitten juustoraaste ja lopuksi taas täytettä. Pirskota päälle yrttivoisulaa.
  6. Jatka kypsentämistä 10 min.
  7. Jos yrttivoisulaa on vielä jäljellä, pirskota sitä kuumien muikkukiekkojen päälle.
  8. Tarjoa lämpimien voileipien tapaan tai suolaisen piirakan sijaan esim. noutopöydässä.

Vinkki

Voit käyttää kiekkojen pohjaksi valmista leipää.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 262 kcal
Proteiini 9,9 g
Hiilihydraatti 18,1 g
Rasva 16,3 g
Tyydyttynyt rasva 8,8 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search