Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sahramipullat

Aromikas sahrami antaa kauniin värin pullataikinaan. Katso ohjeesta myös joulupullien letitysohjeet!

Sahramipullat
Sahramipullat

Ainesosat

vuokapullaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • ½ pussia (á 0,5 g) sahramia
  • 1 rkl kardemummaa
  • 5 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 pala (50 g) hiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1¼ tl suolaa
  • n. 1 kg (15 dl) vehnäjauhoja
  • 200 g
    Valio voita sulatettuna
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Pienten joulupullien pinnalle

  • 0 kg rusinoita ja raesokeria tai mantelirouhetta

Vuokapullan täytteeseen

  • 0 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg mantelilastuja tai rouhittua mantelia
  • 0 kg kirsikoita, rusinoita
  • 0 kg raesokeria

Ohje

  1. Sulata 2 rkl taikinaan tulevasta voista kattilassa. Sekoita voisulaan sahrami ja kardemumma. Kiehauta sekoittaen.
  2. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota maitoseokseen hiiva. Lisää munat, sokeri, suola ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan käsin. Lisää viimeisenä haalea voisula.
  3. Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Pienet joulupullat

  1. Kaada kohonnut pullataikina jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa taikina tasaiseksi. Jaa taikina 30 - 40 osaan.
  2. Muotoile erilaisia joulupullia kuten kirkonportti, papin tukka, Lucian kruunu, jouluvaunut, joulupulla, joulupoika, pässinpää, kotilo, hannunvaakuna ja palmikkosydän. Kohota pullat.
  3. Paina kohonneisiin pulliin rusinoita. Voitele pullat. Ripota päälle halutessasi raesokeria tai mantelirouhetta. Paista 225 asteessa n. 10 min.

Joulupulla vuoassa

  1. Leivo normaalia pikkupullia pienempiä pullia. Asettele pullat pitkulaisen paistovuoan (esim. pahvinen Bruno tai voideltu, pinnoitettu vuoka) pohjalle kahteen riviin. Laita pullarivien väliin pienet taikinapalat. Lisää voinokareita, mantelia, viipaloituja kirsikoita, rusinoita ja raesokeria keskelle. Leivo täytteen päälle ohut palmikko. Anna kohota.
  2. Voitele munalla. Ripota päälle raesokeria ja mantelilastuja. Paista 200 asteessa n. 15 min. Annoksesta tulee 3 pitkulaista vuokapullaa, paista mahdollinen ylimääräinen taikina pikkupulliksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 302 kcal
Proteiini 7,4 g
Hiilihydraatti 45,5 g
Rasva 9,5 g
Tyydyttynyt rasva 5,1 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • rusinoita
  • Valio voita
  • mantelilastuja
  • kirsikoita
  • raesokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search