Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Savukalapiirakka

Savukalapiirakka maistuu välipalana tai pääruokanakin. Sen herkullisuuden salaisuus on voitaikinan sisään kätkeytyvä, mehevä tuorejuustolla maustettu kalatäyte.

Savukalapiirakka
Savukalapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
    Valio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
    Valio Viola® e200 g sitruuna tuorejuusto laktoositon
  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 dl puuroriisiä
  • 4 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 5 keitettyä (10 min) kananmunaa
  • 400 g nahatonta, ruodotonta savukalaa
  • 1½ tl sitruunapippuria
  • 1 dl tilliä
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
    Valio Viola® kevyt e200 g ruohosipuli tuorejuusto laktoositon

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita tuorejuusto ja pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoittele taikinaa vähän aikaa, jotta siihen muodostuu hiukan sitkoa. Taputtele ohuehkoksi suorakaiteeksi tuorekelmun sisään. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa n. 30 min.
  2. Keitä riisit kasvisliemessä kypsiksi. (Valuta, jos liemi ei ole täysin imeytynyt.) Leikkaa kala pieniksi paloiksi. Ripota kalalle hienonnettu tilli ja sitruunapippuri. Hienonna munat. Yhdistä kaikki täytteen aineet.
  3. Kauli taikinasta suorakaide (n. 35 x 45 cm). Lado levyn keskelle jäähtynyt täyte. Käännä taikinan reunat päälle. Poista ylimääräiset jauhot taikinalevyltä pullasudilla. Ummista piirakka. Käännä piirakka ympäri leivinpaperille niin, että sauma jää alle. Jos taikinaa jää yli, kauli se ja leikkaa halutessasi koristeita piirakan päälle. Voitele munalla. Pistele haarukalla.
  4. Paista uunin keski/ala-osassa 200 asteessa n. 30 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 216 kcal
Proteiini 8,9 g
Hiilihydraatti 14,7 g
Rasva 13,5 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search