Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sieni-kasviskeitto

Sienillä ryyditettyyn kasviskeittoon sopivat tuoreet syksyn sienet, kuten kantarellit, tatit tai suppilovahverot, mutta voit käyttää myös ryöpättyjä sieniä.

Sieni-kasviskeitto
Sieni-kasviskeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g tuoreita sieniä tai vastaava määrä esikäsiteltyjä
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 15 dl vettä
  • 3 pussia (à 180 g) suikalejuureksia
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 pkt (250 g)
    Valio Koskenlaskija® voimakas sulatejuustoa
    Valio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
    Valio Koskenlaskija® e250 g voimakas sulatejuusto laktoositon
  • ¼ dl tuoretta timjamia tai 0.5 dl persiljaa hienonnettuna
  • 0 kg suolaa

Ohje

  1. Hienonna sienet ja haihduta niistä vesi (pinnoitetun) kattilan pohjalla sekoitellen miedolla lämmöllä. Lisää Oivariini ja paista sienet. Lisää vesi. Kiehauta.
  2. Lisää kattilaan suikalejuurekset, kasvisliemikuutio ja hienonnetut valkosipulin kynnet. Anna kiehua n. 20 min.
  3. Sekoita keittoon tomaattisose ja mausta pippurilla. Lisää juusto kuutioina. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen kunnes juusto sulaa. Tarkista maku. Lisää keittoon hienonnettu tuore yrtti.
  4. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Vinkki

Pakastejuuresten sijaan voit valmistaa keiton vastaavasta määrästä tuoreita, suikaloituja juureksia

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 42 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 1,5 g
Rasva 2,8 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search