Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Sieniä tomaattiruukuissa

Täytetyt tomaatit saavat sisälleen sieniä. Herkullinen uuniruoka mehevöityy lisäämällä täytteeseen smetanaa. Kuorruta tomaattiruukut juustoraasteella.

Sieniä tomaattiruukuissa
Sieniä tomaattiruukuissa

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6-7 isoa tomaattia
  • 1 pkt (120 g) fileepekonia
  • n. 6 dl (250 g) tuoreita sieniä, esim. kantarelleja tai tatteja
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®
  • 1 pieni sipuli
  • ½ tl mustapippuria
  • 0 kg suolaa
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 1 dl
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste

Ohje

  1. Leikkaa tomaateista ohuet kannet pois ja koverra sisus (paloittele kannet ja käytä ne ja sisus kastikkeeseen tai keittoon).
  2. Paista hienonnettu pekoni pannulla keskilämmöllä. Siirrä paistettu pekoni pannulta pois.
  3. Kuumenna sieniä pannulla kunnes enin neste on haihtunut. Lisää Oivariini ja hienonnettu sipuli. Paista seos.
  4. Lisää pekoni pannulle. Mausta. Lisää smetana ja hienonnettu persilja.
  5. Täytä tomaatit ja pane uunivuokaan.
  6. Paista 250 asteessa 10 min. Ripota päälle juustoraaste ja pidä vielä uunissa n. 4 min.

Vinkki

Käytä tuoreiden sienien sijaan: n. 200 g pakastesieniä (joista haihdutetaan pannulla neste pois kuten tuoreista sienistä) tai n. 25 g kuivattuja sieniä, jotka ensin liotetaan haaleassa vedessän. 30 min. tai 125 g liotettuja, 1 - 2 kertaa kiehautettuja, kuivaksi puristettuja suolasieniä tai 125 g mietoon suolaliemeen säilöttyjä sieniä valutettuna

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 101 kcal
Proteiini 3,8 g
Hiilihydraatti 2,3 g
Rasva 8,3 g
Tyydyttynyt rasva 4,2 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search