Siirry sisältöön
Sienikakkupohja

Sienikakkupohja

Sienikakussa muna-sokerivaahtoon lisätään kiehuvaa vettä, jolloin vaahdosta tulee kuohkeampi ja kakkupohjaan sienimäisen ilmava rakenne. Sienikakku pohja on todella pehmeä, mutta hiukan murenevaisempi, kuin tavallinen sokerikakkupohja.

Sienikakkupohja

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (Ø 24 cm).
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää se muna-sokerivaahtoon vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten.
  4. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti nostellen.
  5. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin ala-/keskitasolla 35 min tai kunnes kypsä.

Vinkki

Taikinavaahto moninkertaistuu kiehuvaa vettä lisätessä, joten varaa vatkaamiseen riittävän suuri kulho.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 241 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 44,9 g
Rasva 3,2 g
Tyydyttynyt rasva 0,8 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search