Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
8 h
Yhteensä
9 h
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
4.4
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 1 pkt (175 g) suklaatäytekeksejä esim. Domino
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 1 dl sitruunamehua
- 3 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 4 rkl maissitärkkelystä
- 2 tl raastettua sitruunankuorta
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 5 liivatelehteä
- 1 dl sitruslikööriä, esim. Limoncello
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa sitruunaValio maustettu rahka sitruuna sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Kiille
-
2 dl
Valio appelsiinitäysmehu perinteistäValio appelsiinitäysmehu on aamiaispöytien klassikko, joka maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100 %,…
- 2 liivatelehteä
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
- Pohjusta halkaisijaltaan 24 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka muotoon leikatulla leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Pese sitruunat kuumalla vedellä. Raasta niistä ohut, keltainen kuori. Purista mehu.
- Mittaa teräskattilaan vesi, sokeri, munat, maissitärkkelysjauhot ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen kiehumispisteeseen eli kunnes kiisseli sakenee, nosta levyltä. Lisää kiisseliin sitruunan raastettu kuori ja voi. Sekoita. Jäähdytä.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Sulata ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Lisää jäähtyneeseen sitruunakiisseliin vatkaten liivateseos, likööri, rahka sekä viimeisenä vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan.Tasoita pinta ja peitä vuoka. Anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään.
- Valmista kiille, kun kakku on kunnolla hyytynyt. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Sulata ne kiehuvan kuumaan appelsiinitäysmehutilkkaan. Lisää seos lopun appelsiinitäysmehun joukkoon. Kaada seos kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa peitettynä.
- Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku vuoasta. Nosta tarjoiluvadille.
SITRUSTUOREJUUSTOKAKKU
- Korvaa halutessasi Valio maustettu rahka sitruuna 1 rasialla (200 g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
221 kcal
Proteiini
3,4 g
Hiilihydraatti
22,4 g
Rasva
12,2 g
Tyydyttynyt rasva
6,6 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa