Siirry sisältöön
Sitruunaiset lusikkaleivät

Sitruunaiset lusikkaleivät

Lusikkaleivät maistuvat raikkailta ja hiukan erilaisilta, kun ne maustetaan sitruunalla. Sipaise niiden pintaan sitruunan makuista valkosuklaasulaa ja koristele nonparelleilla tai sihtaa niille tomusokerista "luminen" pintasilaus.

Sitruunaiset lusikkaleivät

Ainesosat

kappaletta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • ¾ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g (2,25 dl) vehnäjauhoja
  • ½ tl ruokasoodaa

Väliin

  • ¾ dl omenamarmeladia

Pinnalle

  • 50 g valkosuklaata
  • 0 kg nonparelleja

Ohje

  1. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon sitruunankuoriraaste. Anna kiehahtaa. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä.
  2. Mittaa sokerit kulhoon voisulan päälle. Vatkaa jäähtynyttä seosta sähkövatkaimella, kunnes seos vaalenee hiukan. Lisää jauho-soodaseos.
  3. Ota taikinaa teelusikkaan (mieluinen syväpesäinen lusikka), purista se kämmenen sisällä tasaiseksi. Irrota ja aseta leivinpaperille pellille 1 - 2 cm:n välein.
  4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 10 - 12 min tai kunnes kypsiä ja vaaleanruskeita.
  5. Levitä jäähtyneille pikkuleiville tasaiselle pinnalle marmeladia. Paina vastakkain toisen puolikkaan kanssa.
  6. Sulata sitruunan makuinen valkosuklaa mikrossa. Sekoita välillä, varo ylikuumentumista. Levitä pienellä veitsellä lusikkaleipien pintaan. Ripota nonparelleja. Anna kuivahtaa.

Vinkki

Sitruunaiset lusikkaleivät voi pakastaa. Pakkaa ne huolella kannelliseen, tiiviiseen rasiaan. Kuorruta valkosuklaalla ennen tarjoilua tai ripota pinnalle tomusokeria.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 430 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 53 g
Rasva 21,7 g
Tyydyttynyt rasva 12,6 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search