Siirry sisältöön
Sitruunarahkakakku

Sitruunarahkakakku

Sitruunarahkakakku mehevöityy ja saa makunsa maustetusta rahkasta. Tuorejuustokuorrutus sekä appelsiini-nonparellit viimeistelevät keväisen ilmeen.

Sitruunarahkakakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 prk (200 g)
    Valio maustettua rahkaa sitruuna
    Valio maustettu rahka sitruuna sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g sitruuna laktoositon
  • 2 kananmunaa

Kuorrutus

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa
    Valio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
    Valio Viola® e200 g appelsiini tuorejuusto laktoositon
  • 3 rkl tomusokeria
  • 2 tl sitruunamehua

Pinnalle

  • 0 kg appelsiininmakuisia koristerakeita

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa Oivariinin joukkoon sitruunarahka ja munat.
  2. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Kaada kakkutaikina silikoni-tähtivuokaan tai voideltuun ja korppujauhotettuun, pitkänomaiseen vuokaan (tilavuus 1,6 l) .
  3. Paista Sitruunarahkakakku 175 asteessa n. 40 min. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa.
  4. Kumoa kakku ja käännä se vielä paistopinta ylöspäin.
  5. Sekoita kuorrutusaineet keskenään. Levitä jäähtyneen kakun päälle.
  6. Ripota pinnalle koristerakeita.

Vinkki

Korvaa kuorrutus halutessasi siivilän läpi sihdatulla tomusokerilla

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 333 kcal
Proteiini 6,2 g
Hiilihydraatti 37,2 g
Rasva 17,5 g
Tyydyttynyt rasva 5,1 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • appelsiininmakuisia koristerakeita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search