Siirry sisältöön
Suklaa-Brita

Suklaa-Brita

Suklaanystävä ei voi vastustaa tätä suussa sulavan suklaista Brita-kakkua. Kokeile ja ihastu!

Suklaa-Brita

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 125 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l

Marenki

  • 2 valkuaista
  • 1½ dl sokeria

Päälle

  • 50 g (1 dl) kuorellisia mantelilastuja

Täyte

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl sitruunamehua
  • 100 g taloussuklaata
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 250 g tuoreita marjoja esim. vadelmia tai mustikoita

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina suorakaiteeksi (25 x 30 cm) voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  2. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Levitä vaahto kevyen pehmeästi ja aaltoilevasti taikinan päälle. Ripota mantelilastut pinnalle. Paista 200 asteessa 12 - 15 min
  3. Valmista täyte. Sekoita tuorejuustoon sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja vesihauteessa tai mikroaaltouunissa sulatettu, hieman jäähtynyt suklaa. Lisää viimeisenä vaahdotettu kerma.
  4. Kokoa kakku. Leikkaa pohja kahteen osaan. Nosta toinen pala tarjoiluvadille ja levitä täyte sille. Lisää päälle marjoja. Nosta toinen pohja päälle. Tarjoa heti.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 320 kcal
Proteiini 4,2 g
Hiilihydraatti 33,9 g
Rasva 18,1 g
Tyydyttynyt rasva 9,2 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search