Siirry sisältöön
Suklaa-marenkikakku

Suklaa-marenkikakku

Suklaa-marenkikakku on ehdoton valinta todelliseen makean nälkään. Crème fraîche ja appelsiini raikastavat kokonaisuuden.

Suklaa-marenkikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl
    perunajauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

Täyte ja kuorrutus

  • 3 liivatelehteä
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 150 g taloussuklaata
  • 3 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl kahvijuomaa
  • 2 dl appelsiinimarmeladia

Koristelu

  • 7-10  marenkia
  • 0 kg ananaskirsikoita

Ohje

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
  2. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus 2 1/2 litraa). Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.
  3. Paista kakkupohja 175 asteessa kypsäksi n. 35 min. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, alenna sen jälkeen lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 5 min.
  5. Kuumenna crème fraîche kattilassa sekoittaen. Lisää paloiteltu suklaa. Sekoittele ja pidä kattilaa tarvittaessa miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla.
  7. Sulata liivatelehdet kuumaan kahviin ja vatkaa seos sähkövatkaimella suklaaseokseen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  8. Yhdistä suklaaseos ja kermavaahto varovasti sekoittaen.
  9. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt appelsiinimehulla, kansi alapuolelta.
  10. Levitä marmeladia ja suklaaseosta väleihin. Kuorruta kakku lopulla suklaavaahdolla. Muotoile pintaan ja reunoihin aaltoja
  11. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 1 - 2 tuntia ennen koristelua.
  12. Koristele Suklaa-marenkikakku murennetuilla marengeilla ja ananaskirsikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 274 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 32,2 g
Rasva 14 g
Tyydyttynyt rasva 7,7 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • ananaskirsikoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search