Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
4 h 30 min
Yhteensä
5 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.83
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 175 g keksejä murennettuna
Suklaatäyte
- 3 liivatelehteä
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 200 g taloussuklaata
-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa appelsiiniValio maustettu rahka appelsiini sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- ¾ dl sokeria
- 2 rkl likööriä (esim. manteli- tai Grand Marnier)
Appelsiinirahkatäyte
- 4 liivatelehteä
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa appelsiiniValio maustettu rahka appelsiini sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl sitruunamehua
Pinnalle
- 3-4 dl (150 g) mansikoita
- 0 kg appelsiinin kuorta raastettuna
Jaa resepti
Ohje
- Lisää sulatettu voi keksimuruihin.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm). Taputtele seos sen päälle.
Suklaatäyte
- Laita liivatelehdet kylmään veteen.
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
- Sulata paloiteltu suklaa. Yhdistä rahka ja sokeri. Sekoita joukkoon suklaasula.
- Sulata valutetut liivatteet kiehuvan kuumaan likööriin. Lisää liivateseos rahka-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto.
- Kaada tasaisesti vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa n. ½ h.
Appelsiinirahkatäyte
- Laita liivatelehdet kylmään veteen.
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
- Yhdistä rahka ja sokeri.
- Tarkista onko suklaatäyte hyytynyt sen verran, että appelsiinirahkatäytteen voi laittaa sen päälle. Jos se tuntuu olevan vielä liian pehmeä, nosta vuoka vielä hetkeksi aikaa jääkaappiin tai pakastimeen (varo kuitenkin jäätymistä).
- Sulata valutetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos rahkaan ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan suklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 tuntia. Irrota hyytynyt kakku vuoasta veitsen avulla. Siirrä vadille.
Pinnalle
- Koristele kakku mansikoilla ja kuumalla vedellä pestyn appelsiinin raastetulla kuorella.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
290 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
25,1 g
Rasva
18,4 g
Tyydyttynyt rasva
10,3 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- appelsiinin kuorta