Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suklainen appelsiinimoussekakku

Upean juhlakakun keksimurupohjalle tulee ensin suklainen appelsiinirahkakerros. Sen hyydyttyä lisätään raikas appelsiinirahkakerros. Koko luomus koristellaan rennosti mansikkaviipalein ja appelsiinista vedetyin suikalein. Herkuttelu voi alkaa!

Suklainen appelsiinimoussekakku
Suklainen appelsiinimoussekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 175 g keksejä murennettuna

Suklaatäyte

  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 200 g taloussuklaata
  • 1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
  • ¾ dl sokeria
  • 2 rkl likööriä (esim. manteli- tai Grand Marnier)

Appelsiinirahkatäyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua

Pinnalle

  • 3-4 dl (150 g) mansikoita
  • 0 kg appelsiinin kuorta raastettuna

Ohje

  1. Lisää sulatettu voi keksimuruihin.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm). Taputtele seos sen päälle.

Suklaatäyte

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
  2. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
  3. Sulata paloiteltu suklaa. Yhdistä rahka ja sokeri. Sekoita joukkoon suklaasula.
  4. Sulata valutetut liivatteet kiehuvan kuumaan likööriin. Lisää liivateseos rahka-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto.
  5. Kaada tasaisesti vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa n. ½ h.

Appelsiinirahkatäyte

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
  2. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä rahka ja sokeri.
  4. Tarkista onko suklaatäyte hyytynyt sen verran, että appelsiinirahkatäytteen voi laittaa sen päälle. Jos se tuntuu olevan vielä liian pehmeä, nosta vuoka vielä hetkeksi aikaa jääkaappiin tai pakastimeen (varo kuitenkin jäätymistä).
  5. Sulata valutetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos rahkaan ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan suklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 tuntia. Irrota hyytynyt kakku vuoasta veitsen avulla. Siirrä vadille.

Pinnalle

  1. Koristele kakku mansikoilla ja kuumalla vedellä pestyn appelsiinin raastetulla kuorella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 290 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 25,1 g
Rasva 18,4 g
Tyydyttynyt rasva 10,3 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • appelsiinin kuorta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search