Koekeittiö
Suppilovahverokeitto

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta.
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon.

Valmistusaineet

150 - 200 g (n. 3 dl) esikäsiteltyjä suppilovahveroita
1  iso sipuli
2  rkl Valio Oivariini® rasvaa
4  rkl  (0,6 dl) vehnäjauhoja
8  dl vettä
kasvisliemikuutio
2  dl Valio kuohukermaa
mustapippuria myllystä
2  rkl persiljaa tai 1 tl rakuunaa

Valmistusohje

Hienonna sienet. Paista niitä kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.
Hienonna sipuli. Lisää sipuli ja Oivariini kattilaan. Kuumenna. Kun sipuli on pehmennyt, ripota joukkoon jauhot. Sekoita. Lisää hetken päästä vesi ja liemikuutio.
Anna kiehua hiljalleen 2 - 3 min, eli kunnes keitto sakenee. Sekoita, etteivät vehnäjauhot tartu pohjaan.
Lisää kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua kannen alla 10 -15 min.
Mausta. Lisää halutessasi myös ripaus suolaa.
  • Käyttäjien kommentit (17)

  • Nimetön
    | 7.9.2012 kello 17:31
    Ilmoita asiaton viesti

    Sopiiko tätä pakastaa?

  • Nimetön
    | 24.9.2012 kello 12:59
    Ilmoita asiaton viesti

    on todella hyvää ei tarvitse välttämättä muuta kuin maitoa liemeksi ja voi nokare sekä mustapippuri mausteeksi

  • Nimetön
    | 2.10.2012 kello 21:56
    Ilmoita asiaton viesti

    Tosi herkullista! Ripauksen suolaa lisäsin.

  • Nimetön
    | 16.10.2012 kello 15:31
    Ilmoita asiaton viesti

    mielestäni 2 kanaliemikuutiota tekee tästä vielä parempaa.

  • Nimetön
    | 16.10.2012 kello 16:20
    Ilmoita asiaton viesti

    niin tarkoitinsitä että se mikäkä lienee kasviskuutio otetaan pois ettei tule liikaa suolaa . olen muuten tällähetkellä höyrystämässä suppiksia.

  • Nimetön
    | 25.10.2012 kello 10:53
    Ilmoita asiaton viesti

    Lisää potkua keittoon saa, kun lisää Aura juustoa. Nam!

  • Nimetön
    | 27.10.2012 kello 13:01
    Ilmoita asiaton viesti

    Yksikätinenkin onnistui keiton teossa ;)

  • Valio Koekeittiö
    | 9.11.2012 kello 14:01
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Keiton voi tarvittaessa pakastaa.

    Mukavaa, että ohje on ollut mieluinen ja inspiroinut muunnelmiin.

  • Nimetön
    | 15.11.2012 kello 18:19
    Ilmoita asiaton viesti

    .....laittakaapa kelpo nokare kylmäsavuporo sulatejuustoa tykö + mustapippuria, vot!

  • llaurila
    | 24.1.2013 kello 14:37
    Ilmoita asiaton viesti

    Hyvää ja toimivaa, olen heittänyt mukaan myös runsaasti koskenlaskijaa. Perheen 2-vuotias syö tätä mielellään ja pyytää aina lisää.

  • Nimetön
    | 26.4.2013 kello 14:26
    Ilmoita asiaton viesti

    Täydellinen <3, suosittelin kaikille sienikeitto ystäville! Meidän perheessä kaikki rakastaa tätä reseptiä! Ei malteta odottaa uutta sieni kautta!

  • Nimetön
    | 18.8.2013 kello 21:38
    Ilmoita asiaton viesti

    Nom nom

  • Nimetön
    | 2.11.2013 kello 18:45
    Ilmoita asiaton viesti

    Mitä tarkoittaa esikäsitelty tässä reseptissä?

  • Valio Koekeittiö
    | 14.11.2013 kello 9:48
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Sienten esikäsittelyllä tarkoitamme, että sienet on puhdistettu roskista ja madoista, huonot kohdat ja multaiset kannat on poistettu ja tarvittaessa (esim. korvasieni) sienet on ryöpätty.

    Suppilovahveroita ei tarvitse ryöpätä, joten sienten puhdistaminen riittää tässä ohjeessa.

    - Anna Koekeittiöltä

  • Nimetön
    | 8.1.2014 kello 14:34
    Ilmoita asiaton viesti

    Mitä jos käytettävissä on kuivattuja suppilovahveroita? Pitääkö toimia jotenkin toisin?

  • Hei,

    hyvin kuivatut suppilovahverot kannattaa liottaa/turvottaa pienessä määrässä vettä ennen keittoon lisäämistä. Mikäli vettä jää liotuksessa yli, se kannattaa käyttää myös keittoon.

    Jos kuivattuja sieniä käyttää pienen määrän esim. patojen tai kastikkeiden maustamiseen, ne voi murentaa ruokaan sellaisenaan.

    - Anna

  • Nimetön
    | 12.1.2014 kello 12:11
    Ilmoita asiaton viesti

    Kiitos vastauksesta! Tänään on siis ruoaksi suppilovahverokeittoa :)

  • Kiitos!

    Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

    1 2 3 4 5 0 tähteä

    Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

053,2
17
Kermaisen pehmeä Suppilovahverokeitto sopii niin alku-kuin pääruoaksi. Tarjoa keiton kanssa tuoretta leipää.
n. 40 min
Vaikeustaso: helppo
100g 83 kcal

Huom! Ravintotietoja ei ole kaikista aineksista.

Kirjaudu tai luo tunnukset
Kirjaudu sisään
Virheellinen sähköpostiosoite.
Antamasi käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kirjautuminen epäonnistui teknisen vian takia.
Antamasi käyttäjätunnus on poistettu. Ole hyvä ja ota yhteyttä kuluttajapalveluun.
Muista minut
Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi niin lähetämme Sinulle linkin jolla pääset vaihtamaan salasanasi

Virheellinen sähköpostiosoite.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla pääset vaihtamaan salasanasi.

Jatka
Luo uusi tunnus
Rekisteröityminen ei ole sallittu tästä sähköpostiosoitteesta.
Sähköpostin lähetys epäonnistui.
Antamasi sähköpostiosoite on jo käytössä.
Virheellinen sähköpostiosoite.
Rekisteröityminen on toistaiseksi estetty sivustolla.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin jota klikkaamalla pääset jatkamaan palvelun käyttämistä normaalisti.

Jatka
Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Voit kirjautua sisään valio.fi-palveluun liitetyillä Facebook-tunnuksillasi. Voit myös rekisteröityä uudeksi
käyttäjäksi suoraan Facebook-tunnuksillasi.

Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Oma kauppalista

muokkaaTyhjennä lista

    Kauppalistasi on tyhjä

    Lisää ainekset suoraan resepteistä. Voit myös lisätä muita aineksia tai muistiinpanoja.

      Lisää tuotteita kauppalistalle

      Lisää
      Tyhjennä lista

        Kauppalista on myös matkapuhelimessasi osoitteessa m.valio.fi

        sulje

        Esikatselu

        Jaa kauppalista

        Jaa kauppalista ystävillesi käyttämällä sähköpostiosoitetta tai valio.fi-käyttäjän omaa käyttäjätunnusta.

        Lisää vastaanottaja

        Vastaanota jaettu kauppalista

         haluaa jakaa kanssasi kauppalistan “”.

        Vastaanota lista

        Kun vastaanotat listan, lisäät kauppalistan “” omiin kauppalistoihisi.

        Kieltäydy
        KAUPPALISTAT

          Oma keittokirja

          Reseptit
          Kaikki reseptit
          Ateriat

          Kaikki reseptit

          muokkaa
          LISÄÄ
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Digitaalinen leikekirja keittiösi aarteille

          • Oma keittokirja on sinun sähköinen arkistosi, jonne voit tallettaa kaikki suosikkisi. Luo kansioita, joiden alle saat helposti lajiteltua reseptit ja ideat teemoittain.
          • Seuraa, mitä muut käyttäjät resepteistäsi kommentoivat (jos olet antanut ne julkiseen käyttöön).
          • Toisin sanottuna Valio tarjoaa nyt jokaiselle kotiruoanlaittajalle digitaalisen leikekirjan keittiön aarteille. Luo tunnukset ja rakenna omasi!
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Mikäli sinulla ei ole vielä Valion tunnuksia voit tallentaa Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit luomalla tunnukset tästä antamalla sähköpostiosoitteesi.

            Tallenna työsi tilaamalla itsellesi oma tunnus
            Oma ruokalista
            Kalorilaskuri
            • Edellinen
            • Päivä
            • Viikko
            • Seuraava

            Koekeittiön ehdotukset tälle viikolle

            Kokeile tällä viikolla myös

            Ilmoitus ei onnistunut

            Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

            Sulje
            sulje

            Huomio!

            Poista resepti Peruuta

            Huomio!

            Poista viikon reseptit Peruuta
            Vastaa kyselyyn!

            Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

            Osallistu Ei kiitos
            Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
            Sulje

            Päivän ravintosisältö

            • Energia
              (kcal)
            • Hiilihydraatti
              (g)
            • Proteiini
              (g)
            • Rasva
              (g)
            • Kalsium
              (mg)
            • Kuidut
              (g)
            • D-vitamiini
              (µg)
            Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
            Sulje
            Lisää tietosi
            kalorilaskuria varten