Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Taboulleh-voileipäkakku

Taboulleh-voileipäkakku yhdistää kaksi perinteistä herkkua: libanonilaisen taboullehin – salaatin, jossa on kasvisten lisäksi bulguria – sekä kasvisvoileipäkakun. Se on herkullinen, välimerellinen ruoka kevään ja kesän juhliin.

Taboulleh-voileipäkakku
Taboulleh-voileipäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 6 viipaletta (175 g) vaaleaa leipää, esim. maalaisleipää
  • 75 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • ½ dl tuoretta persiljaa
  • 1 pieni valkosipulin kynsi

Taboulleh-salaatti

  • ¾ dl bulguria
  • 1 nippu kevätsipulia tai ruohosipulia
  • ½ dl tuoretta minttua
  • 200 g luumutomaatteja
  • 200 g suippopaprikaa
  • 200 g kurkkua
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 rkl öljyä paprikoista

Täyte


Ohje

Pohja

  1. Aloita voileipäkakun valmistaminen hienontamalla ensin kakkuun tarvittava määrä persiljaa (1 1/2 dl): poista persiljasta varret ja hienonna monitoimikoneessa.
  2. Tyhjennä koneen kulho. Hienonna koneella vielä leipä. Lisää joukkoon sulatettu voi, 1/2 dl persiljaa ja pieni pala murskattua valkosipulia.
  3. Peitä irtopohjavuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla. Painele leipäseos pohjalle. Nosta jääkaappiin.

Taboulleh-salaatti

  1. Huuhdo bulgur juoksevalla vedellä siivilässä. Keitä 8 min, valuta ja jäähdytä.
  2. Hienonna kevät- tai ruohosipuli ja minttu. Leikkaa tomaatit ja paprikat pieniksi kuutioiksi. Valuta tomaateista neste pois.
  3. Halkaise kurkku. Poista siitä siemenet teräväkärkisellä pikkulusikalla, valuta neste pois. Leikkaa kurkku aivan pieniksi kuutioiksi.
  4. Hienonna valutettu salaattijuusto haarukalla, mutta säästä 1/3 kokonaisina koristeeksi. Yhdistä ainekset ja mausta. Ota salaatista sivuun 4 - 5 dl. Säästä se voileipäkakun päälle "koristekerrokseksi".

Täyte

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 - 10 minuutiksi.
  2. Hienonna valutetut, grillatut paprikat. Sulata kuiviksi puristetut liivatteet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Yhdistä täyteainekset.
  3. Lisää joukkoon isompi osa taboulleh-salaatista ja viimeisenä liivateseos koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan.
  4. Peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin hyytymään väh. 6 h tai yli yön. Kun seos alkaa hyytyä, voit lisätä voileipäkakun päälle lopun taboulleh-salaatin.
  5. Irrota hyytynyt voileipäkakku vuoan reunoista veitsellä. Viimeistele pinta lopuilla salaattijuustokuutioilla ja mintulla tai rucolalla.

Vinkki

Liivatteella syntyy hyvä, leikkautuva hyytelö. Halutessasi voit korvata sen agarilla, joka on kasvikunnan tuote. Agar muodostaa liivatteesta poikkeavan, jonkin verran rakeisen hyytelön. Käytä oheiseen voileipäkakkuun 3/4 dl (5 rkl) agarhiutaleita. Mittaa kattilaan täytteeseen tulevat 1 prk Valio kevyt crème fraîchea ja 2 rkl sitruunamehua. Lisää 1 dl Valio omenatäysmehua ja sekoita kylmien ainesten joukkoon agar. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen ja anna kiehua 3 min. Yhdistä kuuma seos muiden täyteainesten joukkoon. - Agaria saa hyvin varustetuista ruokakaupoista, apteekeista ja etnisiä elintarvikkeita myyvistä kaupoista.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 131 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 7,6 g
Rasva 9 g
Tyydyttynyt rasva 4,7 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search