Koekeittiö
Täytekakkupohjat

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta.
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon.

Valmistusaineet

3 munan kakkupohja

munaa
1  dl sokeria
1  dl vehnäjauhoja
1/2  dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1  tl leivinjauhetta

4 munan kakkupohja

munaa
1 1/2  dl sokeria
1  dl vehnäjauhoja
1  dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1  tl leivinjauhetta

Vuokaan

Valio voita
korppujauhoja

Valmistusohje

Laita uuni päälle.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi puuhaarukalla.
Katso kuva
Kaada 3 munan kakkutaikina 2 litran ja 4 munan kakkutaikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. (Pinnoitettua vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa.)
Paista kakkupohja uunin alaosassa 175 asteessa kypsäksi, 30 - 35 min kakun koosta riippuen. Mikäli paistat kakun pinnoitetussa vuoassa, uunin lämpötila saa olla alempi: alussa 175 asteessa 10 min, sen jälkeen alenna lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä n. 25 min.
Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.

Mantelikakkupohja

Käytä ylläolevaa 4 munan kakkupohjan ohjetta, mutta korvaa vehnäjauho-perunajauhoseos seuraavasti: 1 dl vehnäjauhoja + 1/2 dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä + 1 pussi (50 g) mantelijauhetta. Käytä leivinjauhetta 1 tl.

Pähkinäkakkupohja

Pähkinäkakkupohja valmistuu korvaamalla mantelijauhe vastaavalla määrällä pähkinärouhetta.
  • Käyttäjien kommentit (36)

  • Nimetön
    | 11.1.2013 kello 16:50
    Ilmoita asiaton viesti

    mitä toi tarkottaa 3 munan kakkupohja ja 4 munan kakkupohja?

  • Valio Koekeittiö
    | 15.1.2013 kello 13:32
    Ilmoita asiaton viesti

    Munien määrä vaikuttaa kakun kokoon. 3 munan kakkupohjasta tehdystä kakusta riittää 6 - 10 henkilölle, 4 munan kakusta 10 - 15 henkilölle. Täytekakun riittävyyteen vaikuttaa myös se, mitä muuta pöydässä on tarjolla.

  • Nimetön
    | 22.2.2013 kello 22:28
    Ilmoita asiaton viesti

    ihan hepreaa noi ohjeet !

  • Pekka Valiolta
    | 26.2.2013 kello 10:52
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei! Mihin reseptin kohtaan haluaisit tarkennosta?

  • Nimetön
    | 28.2.2013 kello 16:14
    Ilmoita asiaton viesti

    kyllä tää on mun mielestä ihan suomen kieltä :)

  • Nimetön
    | 1.3.2013 kello 18:16
    Ilmoita asiaton viesti

    todella hyvä kakkupohja

  • Nimetön
    | 2.3.2013 kello 8:41
    Ilmoita asiaton viesti

    Mikä tässä on hepreaa? Ei voi yksinkertaisemmin kakkupohjan ohjetta tehdä.

  • Nimetön
    | 28.3.2013 kello 21:53
    Ilmoita asiaton viesti

    Tein 4 munan kakkupohjan tämän ohjeen mukaan ja tulos oli erinomainen! Kakku kohosi hyvin, oli tasainen joka puolelta ja oli myös sisältä tasaisesti kypsynyt. Kiitos paljon hyvästä ohjeesta!

  • Nimetön
    | 6.4.2013 kello 17:12
    Ilmoita asiaton viesti

    Tein 3munan kakkupohjan kyseisellä ohjeella.On todella hyvä koostumus sekä selkeä ohje.Ei voi selkeämmin ohjetta enää antaa.Minulle leipominen on helppoa,kun olen keittiöalan ihminen.Kaiken A ja O on,kananmunat ovat huoneenlämpöisiä sekä mut tarvittavat aineet.Suosittelen ohjetta :)

  • Nimetön
    | 9.4.2013 kello 15:25
    Ilmoita asiaton viesti

    Aika taidoton pitää olla jos ei tosta ohjeesta tajua mitä pitää tehdä.... :) Hyvä oli!

  • Nimetön
    | 11.5.2013 kello 9:34
    Ilmoita asiaton viesti

    Siis munien määrähän ainoastaan määrää kakun koon. Sitä tässä varmaankysyttiin, mutta besserwisserit eivät osanneet vastata. :)

  • Nimetön
    | 13.5.2013 kello 17:41
    Ilmoita asiaton viesti

    Paras täytekakkupohja, jonka olen koskaan tehnyt.

  • Nimetön
    | 13.5.2013 kello 17:43
    Ilmoita asiaton viesti

    Paras täytekakkupohja ikinä.

  • Nimetön
    | 3.6.2013 kello 13:39
    Ilmoita asiaton viesti

    hyvä oli ! oli helpo seurata ohjetta ja kaikki nautti poikani synttäreillä
    !

  • Nimetön
    | 19.6.2013 kello 13:51
    Ilmoita asiaton viesti

    kakku-pohja on helppo tehdä ja kiva tehdä! Teen 19 päivä kesä kuuta 2013 kakun klo 12:37 katsoin 3 munan reseptin niin en heti hoksannut mitä 3 munan resepti oikeen merkitsi mutta hetken mietiskelin ja ymärsin. Se oli että siitä kakku-pohjasta tulee pienempi kun 4 tai 5 ... munan reseptistä niin otin 3 munan reseptin koska se oli helpompi ja siinä kesti vähemmän aikaa kun 4 tai 5... niin hausin tehdä sen 3 munan reseptin:).Voin antaan parhaan reseptin sinne kakun väliin laitoin mansikka hilloa kuorutin sen kerma vaahdolla kokonaan ja sen väliin siis mansikka hilloa jäätelöä..... ja semosiin :) ja annan olla sen kakku-pohjan n. 45 min uunissa ;) taino sen aikaan kun se on teidän mieleen?... T Jasmin halonen....

  • Nimetön
    | 16.7.2013 kello 16:11
    Ilmoita asiaton viesti

    ihan kliffa ja helppo näin 60v Tuffan tehda
    synttari kakku kavereille.

  • Nimetön
    | 22.7.2013 kello 11:25
    Ilmoita asiaton viesti

    Millaisilla suhteilla sitten tekisin 6 munan kakun juhliin?

  • Valio Koekeittiö
    | 23.7.2013 kello 11:16
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    6 munan kakkupohjan voi tehdä kaksinkertaistamalla 3 munan kakkupohjan aineet. Tällöin kakkuvuoan tulee olla myös samassa suhteessa tilavampi eli vetoisuudeltaan n. 3 1/2 l.

  • kakku123
    | 29.9.2013 kello 15:20
    Ilmoita asiaton viesti

    hyvää

  • Nimetön
    | 22.10.2013 kello 17:47
    Ilmoita asiaton viesti

    hei! ekaa kertaa tässä ihan ite täytekakkua tekemässä :) ja semmonen nyt mietityttää että eikö siihen pohjaan(taikinaan) tosiaankaan tule minkään sortin "nestettä"? toki munat ovat jonkunverran "nestemäisiä", mutta entäs maito? tai edes voisula? teenkö nyt ihan oikein varmasti ja kakkuni onnistuu jos en siihen mitään nestettä laita? :) varmaan tyhmä kysymys, mutta tosiaan EKAA kertaa asialla! :D

  • Nimetön
    | 22.10.2013 kello 17:54
    Ilmoita asiaton viesti

    ja en tiedä monenko litran vuoka on.. eli jos 4 munan pohja, niin osaako joku sanoa että pitääkö vuuan olla halkaisijaltaan 26cm vai pienempi, eli 20 tai 24cm? käytän siis pinnoitettua irtopohjavuokaa :)

  • Nimetön
    | 23.10.2013 kello 10:53
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Sokerikakkutaikinaan (eli perinteinen täytekakku - tai kääretorttupohja) ei laiteta mitään nestettä munien lisäksi. Kakkupohjan on tarkoitus olla kuohkea ja "kevyt" ja se kostutetaan ennen täyttämistä.

    Meheviin ja täyteläisiin (esim. Sacherkakku) kakkutaikinoihin laitetaan nestettä ja sulatettua voita. Tällöin kakkupohjia ei välttämättä tarvitse kostuttaa.

    Vuoan vetoisuuden voi helposti mitata kaatamalla sinne mittakannusta tai esim. litran mehu- tai maitotölkistä vettä ja katsomalla kuinka paljon vettä vuokaan mahtuu. 4 munan kakkupohja on hyvä tehdä korkeareunaiseen Ø 22 - 23 cm:n vuokaan, tällöin sen saa leikattua kolmeen osaan.

    Leipomisiloa toivotellen,

    -Anna Koekeittiöltä

  • Nimetön
    | 26.10.2013 kello 14:09
    Ilmoita asiaton viesti

    ihan hyvä ohje

  • Nimetön
    | 9.11.2013 kello 11:46
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei, eikös sokerikakkupohjat suositella paistamaan uunin alatasolla? Reseptissä en huomannut tällaisesta mainintaa, mutta eiköhän tuo keskitasollakin onnistu. :)

  • Valio Koekeittiö
    | 13.11.2013 kello 14:10
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Hyvä huomio. Sokerikakkupohja kannattaa todella paistaa mieluummin uunin alaosassa. Lisään täsmennyksen ohjeeseen.

    - Anna Koekeittiöltä

  • Nimetön
    | 22.11.2013 kello 18:55
    Ilmoita asiaton viesti

    Hyvä kakkupohjaresepti on kun laittaa kaikkea yhtä paljon. Lasi munia, lasi sokeria ja lasi jauhoja. Tavalliseen juomalasiin menee 4-5 munaa, eli kakkua riittää ainakin 10.lle hengelle.

  • Nimetön
    | 30.11.2013 kello 16:47
    Ilmoita asiaton viesti

    tuohon edelliseen viitaten laita jos on lasi jauhoja niin puoli lasia perunajauhoja ja puoli lasia vehnäjauhoja sekä puoli tl leivinjauhetta olen tuolla tehnyt

  • Nimetön
    | 18.2.2014 kello 14:07
    Ilmoita asiaton viesti

    Helppo ja yksinkertainen ohje ensikertalaiselle :) kohta menee uuniin. Saa nähdä millainen on lopputulos :)

  • Valio Koekeittiö
    | 20.2.2014 kello 8:31
    Ilmoita asiaton viesti

    Mukava kuulla, että olet innostunut kokeilemaan kakun leipomista. Toivottavasti lopputulos oli onnistunut :).

    - Anna

  • Nimetön
    | 22.2.2014 kello 17:42
    Ilmoita asiaton viesti

    Miten tästä voisi tehdä suklaa/kaakao-kakkupohjan?

  • Valio Koekeittiö
    | 24.2.2014 kello 10:51
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei!

    Tumman kaakaokakkupohjan saa korvaamalla 4 munan kakkupohjassa 1/2 dl perunajauhoista tummalla, sokeroimattomalla kaakaojauheella. Kaakaojauhe kannattaa sekoittaa kuivien aineiden joukkoon ja siivilöidä, sillä kaakaojauhe on usein erityisen paakkuista.

    - Anna

    - Anna

  • Nimetön
    | 25.3.2014 kello 15:20
    Ilmoita asiaton viesti

    Paras kakkupohja ohje♥ käytän aina :)

  • Nimetön
    | 26.3.2014 kello 10:14
    Ilmoita asiaton viesti

    Erittäin hyvä ohje ja tein kakun, joa onnistui yli odotusten :)

  • Nimetön
    | 29.3.2014 kello 12:50
    Ilmoita asiaton viesti

    Todella hyvä ohje

  • Nimetön
    | 12.4.2014 kello 7:47
    Ilmoita asiaton viesti

    Millainen olis ruis- tai täysjyvävehnäpohja.Miten vähällä sokerilla sen sais kophoomaan.

  • Valio Koekeittiö
    | 14.4.2014 kello 15:18
    Ilmoita asiaton viesti

    Kääretorttupohjassa voidaan käyttää ruisjauhoja, joten samaa reseptiä voisi varmaan soveltaa kakkupohjaankin, mutta lisätä hiukan jauhojen määrää, jotta kakkupohja ei ”lässähdä”.

    Sen sijaan sokeri vaikuttaa oleellisesti muna-sokerivaahdon rakenteeseen, se on varminta pitää ennallaan, jos haluaa kuohkean pohjan. Alla ruiskääretorttupohjan ohje. Kakkupohjaan voisi käyttää ehkä 1 ¼ dl ruisjauhoja ja ¾ dl perunajauhoja.

    Ruiskääretorttupohja

    4 (luomu)munaa
    1 1/2 dl sokeria
    1 1/4 dl ruisjauhoja
    1/2 dl perunajauhoja
    1 tl leivinjauhetta

    Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä uunin keskiosassa 10 - 12 min. Kumoa pohja sokerilla tai korppujauhoilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.

  • Kiitos!

    Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

    1 2 3 4 5 0 tähteä

    Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

053,4
36
Täytekakut kuuluvat kaikkiin kodin juhliin. Kakkupohjan voi valmistaa hyvissä ajoin ja vaikka pakastaa. Kakku on hyvä täyttää juhlaa edeltävänä päivänä, jotta kosteus ja maut ehtivät tasoittua, mutta koristelu on syytä tehdä juhlapäivänä.
n. 20 min +uunissa 30min.
Vaikeustaso: keskitaso
100g 259 kcal

Huom! Ravintotietoja ei ole kaikista aineksista.

Tämän reseptin seuraksi

Kirjaudu tai luo tunnukset
Kirjaudu sisään
Virheellinen sähköpostiosoite.
Antamasi käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kirjautuminen epäonnistui teknisen vian takia.
Antamasi käyttäjätunnus on poistettu. Ole hyvä ja ota yhteyttä kuluttajapalveluun.
Muista minut
Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi niin lähetämme Sinulle linkin jolla pääset vaihtamaan salasanasi

Virheellinen sähköpostiosoite.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla pääset vaihtamaan salasanasi.

Jatka
Luo uusi tunnus
Rekisteröityminen ei ole sallittu tästä sähköpostiosoitteesta.
Sähköpostin lähetys epäonnistui.
Antamasi sähköpostiosoite on jo käytössä.
Virheellinen sähköpostiosoite.
Rekisteröityminen on toistaiseksi estetty sivustolla.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin jota klikkaamalla pääset jatkamaan palvelun käyttämistä normaalisti.

Jatka
Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Voit kirjautua sisään valio.fi-palveluun liitetyillä Facebook-tunnuksillasi. Voit myös rekisteröityä uudeksi
käyttäjäksi suoraan Facebook-tunnuksillasi.

Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Oma kauppalista

muokkaaTyhjennä lista

    Kauppalistasi on tyhjä

    Lisää ainekset suoraan resepteistä. Voit myös lisätä muita aineksia tai muistiinpanoja.

      Lisää tuotteita kauppalistalle

      Lisää
      Tyhjennä lista

        Kauppalista on myös matkapuhelimessasi osoitteessa m.valio.fi

        sulje

        Esikatselu

        Jaa kauppalista

        Jaa kauppalista ystävillesi käyttämällä sähköpostiosoitetta tai valio.fi-käyttäjän omaa käyttäjätunnusta.

        Lisää vastaanottaja

        Vastaanota jaettu kauppalista

         haluaa jakaa kanssasi kauppalistan “”.

        Vastaanota lista

        Kun vastaanotat listan, lisäät kauppalistan “” omiin kauppalistoihisi.

        Kieltäydy
        KAUPPALISTAT

          Oma keittokirja

          Reseptit
          Kaikki reseptit
          Ateriat

          Kaikki reseptit

          muokkaa
          LISÄÄ
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Digitaalinen leikekirja keittiösi aarteille

          • Oma keittokirja on sinun sähköinen arkistosi, jonne voit tallettaa kaikki suosikkisi. Luo kansioita, joiden alle saat helposti lajiteltua reseptit ja ideat teemoittain.
          • Seuraa, mitä muut käyttäjät resepteistäsi kommentoivat (jos olet antanut ne julkiseen käyttöön).
          • Toisin sanottuna Valio tarjoaa nyt jokaiselle kotiruoanlaittajalle digitaalisen leikekirjan keittiön aarteille. Luo tunnukset ja rakenna omasi!
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Mikäli sinulla ei ole vielä Valion tunnuksia voit tallentaa Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit luomalla tunnukset tästä antamalla sähköpostiosoitteesi.

            Tallenna työsi tilaamalla itsellesi oma tunnus
            Oma ruokalista
            Kalorilaskuri
            • Edellinen
            • Päivä
            • Viikko
            • Seuraava

            Koekeittiön ehdotukset tälle viikolle

            Kokeile tällä viikolla myös

            Ilmoitus ei onnistunut

            Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

            Sulje
            sulje

            Huomio!

            Poista resepti Peruuta

            Huomio!

            Poista viikon reseptit Peruuta
            Vastaa kyselyyn!

            Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

            Osallistu Ei kiitos
            Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
            Sulje

            Päivän ravintosisältö

            • Energia
              (kcal)
            • Hiilihydraatti
              (g)
            • Proteiini
              (g)
            • Rasva
              (g)
            • Kalsium
              (mg)
            • Kuidut
              (g)
            • D-vitamiini
              (µg)
            Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
            Sulje
            Lisää tietosi
            kalorilaskuria varten