Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Täytetty lohipatee & voi-limettikastike

Herkullinen patee on juhlaruokaa. Se sopii tarjottavaksi niin alku- kuin pääruokanakin.

Täytetty lohipatee & voi-limettikastike
Täytetty lohipatee & voi-limettikastike

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Lohipatee

  • 625 g kirjolohifileetä
  • ½ tl suolaa
  • ½ rkl sitruunapippuria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15%
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1½ dl tilliä

Täyte

  • 5 keitettyä (8 min) kananmunaa
  • 5 kiinan- tai savojinkaalin lehteä

Voi-limettikastike

  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15%
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 dl vettä
  • ½ kalaliemikuutiota
  • ¼ tl kurkumaa
  • ½ limetin kuori raastettuna
  • 1 rkl limettimehua
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ rkl vaaleaa suurustejauhetta

Ohje

  1. Aloita täytteestä: Keitä ja jäähdytä munat. Leikkaa kaalin lehdistä pois paksu lehtiruoti eli käytä vain lehden vihreää osaa. Kiehauta lehdet nopeasti (30 - 60 sek) suolalla maustetussa vedessä kattilassa tai kypsennä hetkisen mikrossa. Jäähdytä kylmällä vedellä, valuta.
  2. Poista kalafileestä ruodot, nahka ja mahdollinen ylimääräinen rasva vatsapuolelta. Jauha jääkaappikylmä kala monitoimikoneessa. Lisää suola ja sitruunapippuri. Sekoita hyvin. Lisää munat, anna pyöriä hetken aikaa. Sekoita kermaan perunajauhot. Lisää kermaseos, sitruunamehu ja viimeisenä hienonnettu tilli. Anna sekoittua nopeasti tasaiseksi.
  3. Kaada puolet massasta suorakaiteen muotoiseen voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 l:n teflonvuokaan. Kääri munat kaalinlehtiin. Käytä lehteä vain sen verran, että saat sen munan ympärille. Nostele munat pituussuuntaisesti vuoan keskelle. Kaada loppu massa päälle. Tasoita pinta lusikalla.
  4. Kypsennä 175 asteessa uunin ala/keskiosassa n. 30 min.
  5. Valmista kastike sekoittamalla kattilassa kerma, vesi, liemikuutio ja kurkuma. Keitä 2 - 3 min. Lisää pestystä limetistä raastettu kuori ja mehu sekä voi. Suurusta tarvittaessa.
  6. Kumoa patee vuoasta ja käännä vadin avulla paistopinta ylöspäin. Leikkaa viipaleiksi.
  7. Tarjoa voi-limettikastikkeen ja värikkäiden, höyrytettyjen kasvisten ja perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 139 kcal
Proteiini 9,4 g
Hiilihydraatti 2,7 g
Rasva 10,1 g
Tyydyttynyt rasva 3,9 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search