Siirry sisältöön
Täytetty possunfilee ja kumkvattikastike

Täytetty possunfilee ja kumkvattikastike

Täytä possunfilee ilmakuivatulla kinkulla, sienillä ja paprika-chili tuorejuustoa. Kastikkeessa maistuva kumkvatti muistuttaa maultaan appelsiininkuorta.

Täytetty possunfilee ja kumkvattikastike

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg porsaan ulkofileetä
  • 1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Sieni-kinkkutäyte

  • 100 g ilmakuivattua kinkkua
  • 1 sipuli
  • 100 g siitakesieniä, herkkusieniä tai muita sieniä
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® paprika-chili tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt paprika-chili tuo pientä potkua leivälle, keittoihin tai kastikkeisiin. Levitä pehmeää tuorejuustoa leivälle…
    Valio Viola® kevyt e200 g paprika-chili tuorejuusto laktoositon
  • 1½ tl timjamia tai 1 tl rosmariinia
  • ½ tl suolaa

Kumkvattikastike

  • 12 (130 g) kumkvattia
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 6 dl
    Valio omenatäysmehua
    Valio omenatäysmehu raikastaa aamun kuin aamun ja maistuu koko perheelle. Täysmehujen mehupitoisuus on aina 100…
    Valio omenatäysmehu 1 l
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl fariinisokeria
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl maissitärkkelystä

Ohje

  1. Ota filee 1/2 tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön. Leikkaa filee siten, että saat siitä levyn: Leikkaa ensin vaakatasossa n. 1,5 cm:n paksuinen viilto fileen päästä päähän. Jätä liha hiukan toisesta reunasta kiinni ja nosta leikattu osa auki.
  2. Jatka leikkaamista vastakkaiseen suuntaan. Jätä filee myös toisesta reunasta kiinni, näin siitä muodostuu levy. Nuiji fileetä kevyesti ohuemmaksi. Hiero lihan sisä- ja ulkopintaan suolaa ja pippuria.
  3. Suikaloi kinkku. Hienonna sipuli ja sienet. Paista kinkkua pinnoitetulla pannulla omassa rasvassaan hetki. Lisää sipuli ja sienet. Lisää tarvittaessa pannulle voita. Paista kunnes ovat pehmeitä. Lisää Viola ja mausteet. Anna kiehahtaa.
  4. Levitä seos jäähtyneenä fileelle.
  5. Rullaa kuten kääretorttu ja kiinnitä cocktail-tikuilla tai puuvillalangalla ja kääri alumiinifolioon. Nosta rulla uunivuokaan saumapuoli ylöspäin.
  6. Kypsennä 200 asteessa 20 - 30 min. Avaa foliota, jotta pinta saa väriä. Paista vielä 30 - 40 min. Anna lihan vetäytyä leikkuulaudalla folion sisällä hetki ennen leikkaamista.
  7. Valmista kastike. Leikkaa pestyt kumkvatit ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä kumkvatit. Älä ruskista. Lisää mehut (jätä 1/2 dl täysmehua suurustamiseen) ja fariinisokeri. Anna kiehua ilman kantta n. 20 min. Purista kastike siivilän läpi. Mausta.Vatkaa kastikkeeseen täysmehu-maissitärkkelysjauhoseos. Keitä n. 5 min. Tarjoa kastiketta fileeviipaleiden kanssa.

Vinkki

Korvaa kumkvatit halutessasi valutetulla säilykemandariinilla 2 tlk (à 312 / 175 g).

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 110 kcal
Proteiini 10,9 g
Hiilihydraatti 6,8 g
Rasva 5,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search