Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Täytetyt bataatit

Makoisat täytetyt bataatit sopivat hyvin pääruoaksi tai ruokaisaksi lisäkkeeksi.

Täytetyt bataatit
Täytetyt bataatit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 (n. 1,4 kg) bataattia
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 pkt (170 g) amerikanpekonia
  • 1 prk (285/170 g) mustapapuja, kypsiä, esim. GoGreen
  • 1 pussi (150 g)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste
  • ½-1 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1-2 tl limemehua
  • 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Pese bataatit juuresharjalla. Halkaise ne pituussuuntaan. Paahda bataatit uunissa 200 asteessa n. 1 h. Kypsymisaika riippuu bataattien muodosta ja koosta.
  2. Bataattien kypsyessä kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet. Kuullota pannulla Oivariini rasvassa, siirrä toiseen astiaan.
  3. Paista pannulla kuutioitu pekoni rapeaksi. Lisää pekonit ja huudellut ja valutetut pavut sipuleiden joukkoon.
  4. Kun bataatit ovat kypsiä, koverra niiden sisus pekoni-sipuliseokseen, jätä kuoret uunipellille. Lisää seokseen puolet juustoraasteesta, mausteet, limemehu ja hienonnettu persilja. Sekoita.
  5. Lusikoi seos takaisin kuoriin ja ripottele pinnoille loput juustoraasteesta.
  6. Paista uunissa 10 - 15 min, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Koristele lehtipersiljalla.
  7. Tarjoa pääruokana sellaisenaan tai broilerin lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 150 kcal
Proteiini 6,9 g
Hiilihydraatti 15,2 g
Rasva 6,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,7 g
Ravintokuitu 4,1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search