Siirry sisältöön
Täytetyt hummerit

Täytetyt hummerit

Hummerinkuoret toimivat kauniina tarjoiluastioina tälle juhlavalle alkuruoalle. Herkullinen ruoka syntyy laadukkaista raaka-aineista ja makujen tasapainosta.

Täytetyt hummerit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 keitettyä hummeria

Täyte

  • 30 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2-3  salottisipulia hienonnettuna
  • 1 tl tomaattipyreetä
  • ripaus cayennepippuria
  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 rkl hummerifondia
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 1 prk (280 g) artisokan sydämiä valutettuna
  • 600 g hummerinlihaa (kolmen hummerin liha)
  • 1 dl (40 g) parmesaania raastettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 0 kg valkopippuria myllystä

Ohje

  1. Katkaise keitettyjen hummereiden sakset irti ja halkaise ne. Ota saksien lihat talteen.
  2. Leikkaa hummerit pituussuunnassa puoliksi.
  3. Kaavi hummerin liha pyrstöstä eteenpäin sen mahaan asti talteen. Putsaa loput osat hummerinkuoresta pois. Voit halutessasi siistiä tyhjän kuoren talouspaperilla.
  4. Valmista täyte: Kuullota voissa sipuli ja tomaattisose. Lisää cayennepippuri, valkoviini, fondi ja kuohukerma. Keitä kokoon, kunnes puolet on jäljellä.
  5. Lisää neljään osaan leikatut artisokan sydämet, hummerinliha ja juusto. Mausta sitruunamehulla, basilikalla ja pippurilla.
  6. Laita tyhjät hummerinkuoret uunivuokaan. Lusikoi täyte kuoriin. Kuorruta 250 asteessa, kunnes pinta on kauniin värinen, n. 10 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 131 kcal
Proteiini 16,1 g
Hiilihydraatti 2 g
Rasva 6,4 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • cayennepippuria
  • valkopippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search