Koekeittiö
Täytetyt uuniperunat

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta.
Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon.

Valmistusaineet

4 - 6 isoa (1 kg) uuniperunaa , esim. Rosamunda tai Van Gogh
alumiinifoliota

Lohitäyte

100  g kylmäsavulohta
1/2  dl hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
1  prk  (200 g) Valio Eila® Laktoositon kermaviiliä
1  tl sitruunamehua
1  mm  (maustemitallinen ) suolaa

Kinkkutäyte

100  g palvikinkkua
1  pieni sipuli hienonnettuna
1  prk  (200 g) Valio Eila® Laktoositon kermaviiliä
3/4  dl paholaisen hilloa

Aloita uuniperunoiden valmistaminen pesemällä perunat huolella. Kääri yksitellen alumiinifolioon. Paista 225 asteessa ensin 30 min. Vähennä lämpö 200 asteeseen ja paista, kunnes perunat ovat kypsiä, perunan koosta riippuen 30 - 60 min.
Valmista valitsemasi täyte, kumpikin täyte riittää 4 - 6 uuniperunalle. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Jos teet kinkkutäytteen, paista ensin pieniksi suikaleiksi leikattu kinkku ja hienonnettu sipuli teflonpannulla keskilämmöllä. Yhdistä kaikki aineet.
Avaa foliot tai poista kokonaan. Vedä ristiviilto perunaan ja purista perunan sisusta vähän esiin.
Tarjoa uuniperunat täytteen kanssa.
  • Käyttäjien kommentit (10)

  • Nimetön
    | 2.12.2011 kello 11:43
    Ilmoita asiaton viesti

    Millä tuon "Valion maustettu rahka" voisi korvata? Kun en asustele Suomessa enään mutta tekis mieli kokeillä tätä reseptiä. Ongelma vaan on että kun täällä ei myydä suomalaisia tuotteita.

  • Nimetön
    | 9.12.2011 kello 3:47
    Ilmoita asiaton viesti

    Laita kermaviiliä ja jotain makeaa chilikastiketta. Jos chilikastiketta ei löydy tarpeeksi makeana niin lisää siihen hiukan sokeria.

  • Nimetön
    | 23.12.2011 kello 16:46
    Ilmoita asiaton viesti

    Kuvan perunoissa ei ristiviiltoa näy... :D

  • Nimetön
    | 1.1.2012 kello 13:50
    Ilmoita asiaton viesti

    makea & tulinen on aivan mielettömän hyvää - meinaa perunat jäädä syömättä kun täyte jo katoaa...

  • Nimetön
    | 7.1.2012 kello 21:53
    Ilmoita asiaton viesti

    Ennen kuin näitä täytteitä tarjoaa vieraille kannattaa varmistaa, että pitävät tulisesta ruuasta, tuo rahka nimittäin on melko tulista. Minunkin makuuni jopa hieman liian tulista, vaikka olenkin tulisen ruuan ystävä. Ihan hyvää täytettä silti tuli.

  • Nimetön
    | 19.3.2012 kello 17:07
    Ilmoita asiaton viesti

    Minä laitoin uuniperunoihin turkkilaista jugurttia, johon olin sekoittanut katkarapuja, ison punaisen sipulin ja tilliä. Hyvää on. Tämän sörsselin alle voisi vielä hipaista voita ja valkosipulimurskaa, tulee täydellistä.

  • Nimetön
    | 11.1.2013 kello 20:32
    Ilmoita asiaton viesti

    mitä on pahokaisen hillo?

  • Pekka Valiolta
    | 15.1.2013 kello 12:12
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei! Paholaisen hilloa voi tehdä itse tai ostaa valmiina. Katso resepti vaikkapa Hellapoliisilta: http://www.hellapoliisi.fi/hillot-ja-sailykkeet/3456-paholaisen-hillo

  • Nimetön
    | 26.9.2013 kello 12:04
    Ilmoita asiaton viesti

    Kun tulostan "pelkällä reseptillä", ei tulostu koko ohje...

  • Pekka Valiolta
    | 1.10.2013 kello 10:46
    Ilmoita asiaton viesti

    Hei! Kiitos palautteesta, laitan tästä tietoa meidän ylläpitoon.

  • Kiitos!

    Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla kommenttisi julkaistaan.

    1 2 3 4 5 0 tähteä

    Osoitetta käytetään kommentin vahvistamiseen, sitä ei näytetä palvelussa.

053,0
10
Muhevat uuniperunat saavat täytteekseen maukkaan kala- tai kinkkutäytteen.
n. 20 min +uunissa 1 h 30min.
Vaikeustaso: helppo
100g 89 kcal

Huom! Ravintotietoja ei ole kaikista aineksista.

Kirjaudu tai luo tunnukset
Kirjaudu sisään
Virheellinen sähköpostiosoite.
Antamasi käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kirjautuminen epäonnistui teknisen vian takia.
Antamasi käyttäjätunnus on poistettu. Ole hyvä ja ota yhteyttä kuluttajapalveluun.
Muista minut
Unohtunut salasana

Anna sähköpostiosoitteesi niin lähetämme Sinulle linkin jolla pääset vaihtamaan salasanasi

Virheellinen sähköpostiosoite.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla pääset vaihtamaan salasanasi.

Jatka
Luo uusi tunnus
Rekisteröityminen ei ole sallittu tästä sähköpostiosoitteesta.
Sähköpostin lähetys epäonnistui.
Antamasi sähköpostiosoite on jo käytössä.
Virheellinen sähköpostiosoite.
Rekisteröityminen on toistaiseksi estetty sivustolla.
Kiitos,
tarkista sähköpostisi!

Lähetämme sinulle sähköpostilla linkin jota klikkaamalla pääset jatkamaan palvelun käyttämistä normaalisti.

Jatka
Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Voit kirjautua sisään valio.fi-palveluun liitetyillä Facebook-tunnuksillasi. Voit myös rekisteröityä uudeksi
käyttäjäksi suoraan Facebook-tunnuksillasi.

Kirjaudu Facebook-tunnuksillasi

Oma kauppalista

muokkaaTyhjennä lista

    Kauppalistasi on tyhjä

    Lisää ainekset suoraan resepteistä. Voit myös lisätä muita aineksia tai muistiinpanoja.

      Lisää tuotteita kauppalistalle

      Lisää
      Tyhjennä lista

        Kauppalista on myös matkapuhelimessasi osoitteessa m.valio.fi

        sulje

        Esikatselu

        Jaa kauppalista

        Jaa kauppalista ystävillesi käyttämällä sähköpostiosoitetta tai valio.fi-käyttäjän omaa käyttäjätunnusta.

        Lisää vastaanottaja

        Vastaanota jaettu kauppalista

         haluaa jakaa kanssasi kauppalistan “”.

        Vastaanota lista

        Kun vastaanotat listan, lisäät kauppalistan “” omiin kauppalistoihisi.

        Kieltäydy
        KAUPPALISTAT

          Oma keittokirja

          Reseptit
          Kaikki reseptit
          Ateriat

          Kaikki reseptit

          muokkaa
          LISÄÄ
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Digitaalinen leikekirja keittiösi aarteille

          • Oma keittokirja on sinun sähköinen arkistosi, jonne voit tallettaa kaikki suosikkisi. Luo kansioita, joiden alle saat helposti lajiteltua reseptit ja ideat teemoittain.
          • Seuraa, mitä muut käyttäjät resepteistäsi kommentoivat (jos olet antanut ne julkiseen käyttöön).
          • Toisin sanottuna Valio tarjoaa nyt jokaiselle kotiruoanlaittajalle digitaalisen leikekirjan keittiön aarteille. Luo tunnukset ja rakenna omasi!
          Mikäli haluat että Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit tallentuvat, tulee sinun kirjautua palveluun >

          Mikäli sinulla ei ole vielä Valion tunnuksia voit tallentaa Omaan Keittokirjaan lisäämäsi reseptit luomalla tunnukset tästä antamalla sähköpostiosoitteesi.

            Tallenna työsi tilaamalla itsellesi oma tunnus
            Oma ruokalista
            Kalorilaskuri
            • Edellinen
            • Päivä
            • Viikko
            • Seuraava

            Koekeittiön ehdotukset tälle viikolle

            Kokeile tällä viikolla myös

            Ilmoitus ei onnistunut

            Jos haluat ilmoittaa asiattoman viestin, sinun täytyy ensin kirjautua palveluun.

            Sulje
            sulje

            Huomio!

            Poista resepti Peruuta

            Huomio!

            Poista viikon reseptit Peruuta
            Vastaa kyselyyn!

            Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

            Osallistu Ei kiitos
            Valitse mille päivälle haluat lisätä reseptin.
            Sulje

            Päivän ravintosisältö

            • Energia
              (kcal)
            • Hiilihydraatti
              (g)
            • Proteiini
              (g)
            • Rasva
              (g)
            • Kalsium
              (mg)
            • Kuidut
              (g)
            • D-vitamiini
              (µg)
            Ruokavalio on hyvä rakentua monipuolisista valinnoista (lisää tuote kauppalistaan klikkaamalla)
            Sulje
            Lisää tietosi
            kalorilaskuria varten