Siirry sisältöön
Vadelma-limettijuustokakku

Vadelma-limettijuustokakku

Raikkaassa vadelma-limettijuustokakussa maistuvat yhdessä makeat vadelmat ja hapokas limetti.

Vadelma-limettijuustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 200 g kaurakeksejä
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 2 limetin kuori raastettuna
  • 3 (1 dl) limetin mehu
  • 4 liivatelehteä
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 1½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl

Koristeluun

  • 0 kg tuoreita vadelmia

Ohje

  1. Pohjusta Ø 23 - 24 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min.
  3. Pese limetit huolellisesti. Raasta kahdesta limetistä kuoren vihreä osa. Purista limeteistä mehu. Sekoita kuori ja sokerit tuorejuuston joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  4. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne 1 rkl kiehuvan kuumaa limettimehua. Lisää loppu limetinmehu liivateseokseen. Kaada liivate-mehuseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.
  5. Kaada täyte vuokaan. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  6. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 311 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 24,5 g
Rasva 21,7 g
Tyydyttynyt rasva 11,9 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoreita vadelmia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search