Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 10 min
Passiivinen
20 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
uunipellillinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ⅓ pkt (17 g) hiivaa
- 1 dl sokeria
- ¾ tl suolaa
- 2 tl kardemummaa
- 1 kananmuna
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 6 dl vehnäjauhoja
Päälle
- 5 kananmunaa
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
1 prk (120 g)
Valio Keittiön smetanaaValio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
-
2 dl
Valio Keittiön kevytkermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1¼ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 100 g vadelmia +
- 1 rkl sokeria
Jaa resepti
Ohje
- Aloita rahkapiirakan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa sekaan puolet vehnäjauhoista. Lisää sulatettu voi ja loput jauhot puuhaarukalla sekoittaen.
- Taputtele jauhotetulla kädellä uunipannulle leivinpaperille. Nosta taikinaa myös reunoille. Kohota liinan alla vedottomassa paikassa 30 - 45 min.
- Valmista rahkapiirakan täyte: Riko munat kulhoon. Vatkaa rakenne rikki ja erota voiteluun n. 1 rkl. Sekoita rahka ja smetana munien joukkoon. Lisää kerma, sokerit ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
- Painele kohonneen taikinan reunoja ylöspäin sormella. Voitele reuna munalla. Kaada rahkaseos. Levitä päälle sokeroidut vadelmat. Paista rahkapiirakkaa uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes se on kypsä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
219 kcal
Proteiini
6,8 g
Hiilihydraatti
27,6 g
Rasva
8,7 g
Tyydyttynyt rasva
4,5 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.