Siirry sisältöön
Valkoinen pizza

Valkoinen pizza

Maistuisiko vähän erilainen pizza? Pizzan raaka-aineet perustuvat väriin ja toistensa yhteensopivuuteen. Vaaleita raaka-aineita on pizzassa valkohomejuustoa myöden.

Valkoinen pizza

Ainesosat

pyöreätä pizzaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 25 g hiivaa
  • 2 dl vettä
  • ½ tl suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Täyte

  • 2 prk (à 180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 3-4  valkosipulin kynttä
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tlk (400/250 g) kypsiä, valkoisia papuja
  • 1 prk (330/185 g) säilykeparsaa valkoista säilykeparsaa
  • 200 g Brie juustoa
  • 1 sipuli
  • 1 dl cashewpähkinöitä

Pinnalle

  • 0 kg oliiviöljyä
  • 0 kg sormisuolaa
  • 0 kg rucolan lehtiä

Ohje

Pohja

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Sekoita joukkoon muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi.
  3. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  4. Kauli kaksi pyöreää pizzapohjaa ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipelleille.
  5. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan.

Valkoinen täyte

  1. Yhdistä crème fraîche, hienonnetut tai murskatut valkosipulinkynnet ja suola.
  2. Huuhtele pavut kylmällä vedellä. Valuta huolellisesti. Valuta myös säilykeparsat ja paloittele ne.
  3. Viipaloi Brie. Leikkaa sipuli viipaleiksi.
  4. Levitä purkillinen crème fraîchea kummallekin pizzapohjalle.
  5. Ripottele päälle ensin pavut ja sipulirenkaat. Asettele päälle parsapalat ja juusto.
  6. Viimeistele cashewpähkinöillä.
  7. Paista pelti kerrallaan alalämmöllä 225 asteessa uunin alatasolla n. 15 min tai kunnes kypsä.
  8. Valuta paistetun pizzan päälle ohuena nauhana hieman oliviiöljyä. Viimeistele sormisuolalla ja rucolan lehdillä.
  9. Tarjoa sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 189 kcal
Proteiini 7,8 g
Hiilihydraatti 17,1 g
Rasva 9,3 g
Tyydyttynyt rasva 4 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • rucolan lehtiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search