Siirry sisältöön
Valkosipulipatonki

Valkosipulipatonki

Kuuma, rapea valkosipulipatonki maistuu keiton tai salaatin lisäkkeenä. Valmistele patonki etukäteen ja paista juuri ennen tarjoilua.

Valkosipulipatonki

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 patonki

Täyte

  • 1-2  valkosipulin kynttä
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Lisäksi

  • 0 kg alumiinifoliota

Ohje

  1. Leikkaa patonkiin terävällä veitsellä syvä pitkittäisviilto, älä leikkaa aivan pohjaan saakka.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  3. Täytä viilto pienillä voikuutioilla. Ripottele päälle valkosipuli. Kääri patonki alumiinifolioon, mutta jätä folio päältä auki.
  4. Kuumenna patonkia uunin keskiosassa 200 asteessa n.15 min tai kunnes voi sulaa ja patonki saa hiukan väriä.
  5. Ripota hienonnettu persilja viiltoon. Leikkaa paloiksi. Tarjoa salaatin ja keiton lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 386 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 40,1 g
Rasva 21,7 g
Tyydyttynyt rasva 12,4 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • alumiinifoliota
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search