Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Valkosuklainen kahvikakku

Leikattava kahvikakku kuuluu suomalaiseen kahvipöytään. Valmista perinteisen maustekakun sijasta näyttävä, kuorrutuksella hunnutettu kakku, jota mehevöittää rahka. Kauniisti koristeltuna sillä voi korvata täytekakun.

Valkosuklainen kahvikakku
Valkosuklainen kahvikakku

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 100 g valkosuklaata

Vuokaan

  • 0 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg korppujauhoja

Kuorrutus

  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa
    Valio Viola® sitruuna on raikkaan sitruksinen tuorejuusto, joka saa makunsa aidoista sitruunoista ja sitruunankuoresta. Se…
    Valio Viola® e200 g sitruuna tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Pinnalle

  • 30 g valkosuklaata lastuina
  • 0 kg nonparelleja

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan. Voitele voilla 1,8 litran vetoinen rengasvuoka. Korppujauhota.
  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, vatkaa välillä kuohkeaksi. Lisää jauho-leivinjauheseos, rahka ja rouheeksi hienonnettu suklaa. Sekoita puuhaarukalla. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 55 - 60 min tai kunnes kypsä. Peitä leivinpaperilla paiston puolivälissä. Anna jäähtyä hetki. Kumoa tarjoiluvadille.

Tuorejuustokuorrutus

  1. Mittaa kattilaan tuorejuusto ja tomusokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä n. 3 min tai kunnes sopivan sakeaa. Nosta levyltä. Lisää vaniljasokeri. Jäähdytä hetkisen. Valuta seos jäähtyneen kakun päälle. Anna kuorrutuksen valua hiukan reunoille. Kun kuorrutus on jäähtynyt, ripota pinnalle valkosuklaarouhetta ja nonparelleja.

Vinkki

Säilytä kuorrutettu kakku jääkaapissa

Voit halutessasi valmistaa kakun myös ilman kuorrutusta. Sihtaa tällöin pinnalle tomusokeria.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 362 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 42,9 g
Rasva 18,4 g
Tyydyttynyt rasva 10,4 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio voita
  • korppujauhoja
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search