Valio on valmistanut juustoja Joensuussa jo 30 vuotta

 

Valion Joensuun juustola juhlii tänä kesänä 30-vuotista taivaltaan. Meijerirakennuksen käyttöönotosta tulee kuluneeksi jo 40 vuotta. Jatkuvan kehitystyön ansiosta myös tehtaan tulevaisuus näyttää valoisalta, vaikka juustomarkkinoilla kilpailu on kovaa.

 

Valion Joensuun juustola juhlii tänä kesänä 30-vuotista taivaltaan. Meijerirakennuksen käyttöönotosta tulee kuluneeksi jo 40 vuotta. Jatkuvan kehitystyön ansiosta myös tehtaan tulevaisuus näyttää valoisalta, vaikka juustomarkkinoilla kilpailu on kovaa.

 Valion Joensuun juustola juhlii tänä kesänä 30-vuotista taivaltaan. Meijerirakennuksen käyttöönotosta tulee kuluneeksi jo 40 vuotta. Jatkuvan kehitystyön ansiosta myös tehtaan tulevaisuus näyttää valoisalta, vaikka juustomarkkinoilla kilpailu on kovaa.

 – Investoimme tänä vuonna Joensuun tehtaan kehittämiseen ja uusiin valmistuslinjoihin noin kymmenen miljoonaa euroa. Se on enemmän kuin aiempina vuosina. Investointien avulla voimme tarjota kuluttajille entistä houkuttelevampia tuotteita, tehtaanjohtaja Petri Liukka sanoo.

Valio on panostanut Joensuun juustolan kehittämiseen jo kymmenen vuotta. Vuosina 2002–2012 Joensuun tehtaaseen investoitiin noin 37 miljoonaa euroa. Tuotannon painopiste siirtyi ensin laadukkaisiin kevytjuustoihin ja viime vuosina tuorejuustoihin.

– Kiitos tehtaan menestyksestä kuuluu myös huippulaatuista maitoa tuottaville tiloille, ammattitaitoiselle ja motivoituneelle henkilöstöllemme sekä Valion ainutlaatuiselle tuotekehitykselle. Olemme kaikki vaikuttaneet siihen, että maitotuotteiden valmistus Pohjois-Karjalassa on jatkunut näin kauan, Petri Liukka toteaa.

Tähtituotteina Valio Polar® ja Valio Viola®

Valion Joensuun tehdas valmistaa kolmanneksen kaikista Valion juustoista. Tehtaan vuosittainen tuotantomäärä on noin 25 miljoonaa kiloa juustoharkkoja, kuluttajapakattuja juustoja, tuorejuustoja ja maitojauheita. Joensuun tehtaan päätuotteita ovat Valio Polar® juusto, Valio Salaneuvos® juusto ja Valio Viola® tuorejuusto.

Valio Polar® juuston valmistus Joensuussa alkoi 90-luvun puolivälissä. Tämän jälkeen tuoteperhettä on kehitetty jatkuvasti ja siihen on lisätty useita kevyempiä vaihtoehtoja. Valio Polar® on noussut Suomen suosituimmaksi kevytjuustoksi, sillä sen maku on miellyttävä, hiukan makea ja pähkinäinen. Kuluttajat suosivat nyt yhä vahvempia ja täyteläisempiä makuja. Juhlavuoden kunniaksi Valio lanseeraa syyskuussa uuden Valio Polar® 20 % Aromikas juuston, jossa on aromikas maku ja pehmeä rakenne.

Joensuun tehtaalla on sen 40-vuotisen historian aikana valmistettu maidosta lähes kaikkea, mitä valmistaa voi. Joensuussa on syntynyt juuston, tuorejuuston ja jauheiden lisäksi jogurttia, maitoa, voita ja jäätelöä.

Maitoa on vastaanotettu nykyisellä tontilla 40-luvulta lähtien, joten perinteet ovat pitkät. Juustoa valmistetaan yhä samoissa tiloissa kuin 30 vuotta sitten. Tilat ovat ainoa ennallaan säilynyt asia, sillä tehtaan linjat, laitteet ja automaatio on uusittu vuosien saatossa kokonaan.

Valio merkittävä työllistäjä

Valion Joensuun juustolassa työskentelee noin 160 henkilöä. Kaikkiaan Valio ja maidontuottajat työllistävät Pohjois-Karjalassa ja sen ympäristössä lähes 2 800 henkilöä, kun mukaan lasketaan maidon keräilyyn ja tuotteiden jakeluun osallistuva henkilöstö sekä maatilojen palveluhankinnat.

Joensuussa juustot valmistetaan maidosta, joka on matkannut tehtaaseen keskimäärin 79 kilometriä. Maito tulee tehtaaseen noin 840 valiolaiselta maatilalta pääosin Pohjois-Karjalasta.

Valio tulouttaa Pohjois-Karjalaan lähes 100 miljoonaa euroa vuodessa, kun mukaan lasketaan maidontuottajille maksettu tilityshinta, henkilöstön palkat ja verot sekä tehtaan tekemät hankinnat alueelta.

Lisätietoja:

Tehtaanjohtaja Petri Liukka, Valio Oy, puh. 050 398 1109


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio.fi-verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen kyselyyn.

Osallistu Ei kiitos

Energiatarpeesi