Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Itsenäisyyspäivän juhlava lounasmenu noutopöytään

Tasavaltamme itsenäisyydestä on pian jo 101 vuotta, joten on aika alkaa suunnittelemaan itsenäisyyspäivän, hieman arjesta poikkeavaa, menua. Tänä vuonna juhlapäivä sijoittuu torstaille, joten keskiviikkoon 5.12. osuu oiva sauma asiakkaiden hemmotteluun.

Lounaspöydän antimiin valikoituvat tietenkin herkulliset kalat, mureat lihat ja raikkaat marjat. Jouluisat maut nautitaan tuonnempana, nyt keskitytään kotimaan antimiin ja luontomme makuihin.

Alkuruokapöytä:

 

Lohicombosta voi valita haluamansa tuotteet, tai tarjota kaikki. Lämminsavulohisalaatista grillatut avomaan kurkut jäävät sesongin osalta pois, mutta tuoreet herneenpalot voidaan korvata Valio herneillä. Rukiisista flatbreadeistä tekee nopeamman version, kun jättää leivonnan pois ja korvaa itsetehdyn flatbreadin leikkaamalla sopivia suupaloja perunarieskasta ja käyttää samoja lisukkeita. Tarjoamalla paahdetun punajuuridipin kanssa herkullista leipää, täyttää asiakas huomaamattaan vatsansa alkuruokapöydän juhlavilla antimilla.

Pääruokapöytä:

 

Mikä olisikaan helpompi tapa pitää liha mureana noutopöydässä, kuin ylikypsän lihan tarjoaminen? Tässä kolme vaihtoehtoa, jossa pääraaka-aine on joko possua, poroa tai nautaa. Ohjeet voivat vaikuttaa osittain lautasannosohjeilta, mutta inspiraation voi hakea lihan kypsentämiseen, lisukevaihtoehtoihin ja makumaailmaan.

Jälkiruokapöytä:

 

Leipäjuuston eri tarjoilutavat tuovat vaihtelua perinneherkkuun. Eri variaarioita voi pyöritellä myös alkuruokapöydässä. Korvapuustivanukas toimii kiireisimmässäkin keittiössä juhlapäivän päättäjänä.

Herkullista 101-vuotisitsenäisyyspäivää!