Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Kansallinen kalakeittopäivä ja muut lohiherkut

Helmikuun toinen tiistai on kansallinen kalakeittopäivä, joka osuu tänä vuonna 12. päivälle. Teemapäivän ajatuksena on kannustaa suomalaiset syömään kalakeittoa ja jakamaan eri keittojen valmistustapoja keskenään.

Kaikki eivät välttämättä jaksa tehdä keittoa kotona, joten kalakeittopäivä on eri hyvä tilaisuus tarjota asiakkaille oman toimipisteesi versio herkullisesta ruokalajista. Kalakeittoja on yhtä monta kuin tekijäänsä ja se onkin koko päivän tarkoitus. Jokainen keitto saa loistaa juuri sellaisena kuin on, mutta jos ideointiin ei ole aikaa tai mielikuvitus ei ole talvipakkasilla parhaimmillaan, niin tässä muutama idea reseptin kehittelyyn.

 

6 lohimuotoa, 6 käyttötarkoitusta

Vuoden alun uudessa Voilà-lehdessä on käyttövinkit viidelle eri kirjolohimuodolle. Kirjolohikuutiot, -suikaleet, -massa ja -annospalat taipuvat moneen ruokaan, ja jotta valikoima olisi täydellinen, lisään tähän vielä kuudennen, eli lohiannoskalapalan. Perinteiseen lohikeittoon tuo makua ja väriä herkullinen herne. Lohikiusaukseen tuo vaihtelua punajuuri ja Valio AURA sinihomejuusto. Lohimureke saa mehevyytensä (ja edullisuutensa) ruokakermasta ja leivästä, sekä raikkaan hapokkuutensa tomaattifenkolikastikkeestaan. Uunilohi tarjoillaan mustaherukan kera, joka kirpsakkuutensa avulla nostaa lohen aivan uudelle tasolle. Kylmäsavulohi kaipaa rinnalleen hapokkuutta ja makeutta, joita sitruunamehu ja omena tuovat suomichevichessä.

Kalaonnea!