Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Lisämyyntiä helmikuun herkutteluista

Joulun housuja kiristävistä herkkupöydistä on kulunut reilu kuukausi, joten helmikuussa voi taas syödä hyvillä mielin! Kuluva kuukausi sattuu olemaan ruoan ystäville mitä mainioin. Blinikausi on parhaimmillaan ja syömiseen pyhitettyjä päiviä tuntuu olevan muutama viikossa. Nyt viimeistään kannattaa alkaa suunnittelemaan kalenterintäytteeksi lisämyyntipäiviä vaikka kansainväliselle pizzapäivälle.

Tutut sesonkiherkutkin voi uudistaa runebergin-kääretorttu

Helmikuun 5. päivä syödään Runebergin kunniaksi torttua, josta voi modifioida asiakkaiden virkistykseksi myös kääretorttuja, wienereitä tai leivoksia. Kansainvälisenä pizzapäivänä 9. helmikuuta herkutellaan pizzoilla laidasta laitaan, mutta vaihtelua tarjontaan tuo pizza bianca, pizza Mifuji tai erilaiset täyte- ja juustoyhdistelmät. Laskiaissunnuntaina ja -tiistaina täytetään laskiaispullia ja laskiaiskakkuja perinteisin tai modernein ottein. Heti perään vietetään ystävänpäivää (14.2.), jolloin tiskiltä haetaan sydänkäpyselle eclaireja, mazariineja, macaroneja ja ystävänpäiväpullia. Kiireen yllättäessä valmistuu nopeasti laadukkailla Valion täytteillä ja kermalla maustettu rahka, kirsikka croissantit tai sulatusta vaille valmiit juustokakkudonitsit.

Inspiroivat uudet teemapäivät

Maailmalla on lukemattomia teemapäiviä, jotka eivät vielä ole rantautuneet Suomeen. Esimerkiksi helmikuun 22. vietettävä chilipäivää ja seuraavan päivän banaanileipäpäivä eivät välttämättä ole jokaisen tiedossa, mutta herättävät taatusti mielenkiintoa asiakkaissa. Helmikuun huurretta voi lämmittää kala-, liha- tai Mifu-chilipadoilla ja runsaan voin kera mehevällä banaanileivällä. Inspiraationlähteenä voi hyödyntää myös muita helmikuun epävirallisia ruokapyhiä, kuten tortillalastupäivää (24.2.), simpukkakeittopäivää (25.02.), mansikkapäivää (27.2.) ja suklaakohokaspäivää (28.2.).

Kalevalan päivä on omistettu suomalaiselle ruokakulttuurille

karjalanpaisti-kalakukkoHerkkupalojen helmikuu päättyy Kalevalan päivään (28.2.), jolloin juhlistetaan suomalaista ruokakulttuuria. Asiakkaan vatsa täyttyy kotimaan antimilla, kuten kasslerilla ja punajuuriohratolla, läskisoosilla ja spelttivispipuurolla. Karjalanpaistikukko, lihakeitto, poronkäristys ja mustikkapiirakka uusilla vivahteilla tuovat piristystä perinneruokiin.

Teemapäivät tuovat mielenkiintoa ruokatarjontaan ja helmikuussa ruokapyhien runsaus auttaa ottamaan kaiken hyödyn irti vuoden lyhyimmästä kuukaudesta.