Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Loppuvuosi on yhtä ruokajuhlaa

Alkava talvi on monelle kiireistä aikaa, mutta onneksi on myös monia juhlia, jotka rytmittävät rutiineja tuoden uudenlaista koettavaa. Leipomoalan ammattilaiselle se on hienoa aikaa, kun saa olla mukana leipomossa elämyksiä asiakkaille ja pääsee myös itse juhlan tunnelmaan.

Halloween sekä Isänpäivä ovat talven ensimmäisiä juhlasesonkeja ja heti perään alkaa pikkujoulukausi. Näissä kaikissa juhlissa ruoka ja leivonnaiset näyttelevät merkittävässä roolissa. Enpä osaisi kuvitella pikkujouluja ilman glögin, piparkakkujen ja torttujen huumaavaa tuoksua tai jouluisia makuja, jotka tuovat niin upeat muistot aina uudelleen ja uudelleen mieleen.

100 hyvää syytä juhlaan 

Tänä vuonna, Suomen satavuotisen itsenäisyyden kunniaksi on erityisen hyvä syy laittaa kaikki osaaminen peliin, niin makeiden kuin suolaisten leivonnaisten osalta. Näin hienoa juhlaa pääsee harvoin toteuttamaan, joten ei ole mitään, joka olisi liian hienoa tarjottavaa. Onhan suomalainen osaaminen ja meidän luonnon tarjoamat puhtaat raaka-aineet niin uskomattoman upeita, että vertaisiaan saa hakea.Joulutorttuja

Suomalainen joulu on yltäkylläistä ruokien ilotulitusta

Vanhat klassikot ansaitsevat edelleenkin paikkansa joulupöydässä, sillä ne tuovat oikean tunnelman ja takaavat onnistuneen juhlan. Ei kuitenkaan pidä unohtaa uudistua ja tuoda asiakkaille jotain muutkin tarjottavaa. Uutuuksilla luot tuotevalikoimastasi houkuttelevamman ja saat asiakkaasi yllättymään iloisesti. Joskus muutos voi olla pieni, mutta ratkaiseva. Esimerkiksi perinteinen joulutorttu luumumarmeladeineen muuttuu aivan toisenlaiseksi vaihtamalla täytettä. Tänä jouluna leivon joulutortut Valion uuteen kirsikkatäytteeseen.

Uusivuosi päättää vuoden maukkaastiLohi-Vol-au-vent leivos

Uudenvuoden juhlinta päättää vuoden juhlasesongin ja siinä onkin oiva tilaisuus tarjota asiakkaille jotain ikimuistoista. Pienet lohi-Vol-au-ventit sopivat erinomaisesti tarjoiluvadeille. Ne tuovat juhlan tuntua ja kohottavat tilaisuuden aivan uuteen nosteeseen. Cocktailpaloihin kannattaa panostaa siis paljon. Vuoden vaihduttua tulevat haasteet kohdataan taas uudessa valossa ja uusi vuosi tuo mahdollisuuden tehdä asiat vielä vähän paremmin.

Juhlaisaa loppuvuotta,

Mika