Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Maukasta korvapuustipäivää

Joka vuotiseksi perinteeksi muotoutunut korvapuustipäivä on tuonut leipureille mahdollisuuden lisätä myyntiä ja tuoda uusia makuvariantteja korvapuustivalikoimaan. Moni leipuri onkin käyttänyt koko viikon korvapuustien markkinoinnissa ja myynnissä hyödykseen.

Korvapuusti ajatellaan monesti hyvin tiukasti, että se voi olla vain vaaleasta vehnätaikinasta, kanelista, sokerista ja voista valmistettu leivonnainen. Variaatioita löytyy kyllä laidasta laitaan, niin taikinoissa kuin täytteissä. Eikä korvapuustin tarvitse olla välttämättä makea leivonnainen, vaan puustin idea taipuu erinomaisesti myös suolaiseksi välipalatuotteeksi.

Täytteessä korvapuusti tunnetaan

Korvapuusteissa täyte on sitä maukkaampi ja mehevämpi, mitä enemmän sitä saa pysymään taikinan sisällä. Itse suosittelen sekoittamaan täytteen tahnamaiseksi ja levittämään reilun kerroksen taikinan päälle. Näin puustiin saadaan kosteutta, säilyvyyttä ja ennen kaikkea upeaa makua, joka vie kielen menneessään.

Korvapuustien uudet muodot

Tuunaa valmiista Valio voikorvapuusteista herkulliset jälkiruoat nopeasti. Korvapuustikeksit ja korvapuustiboston sopivat erinomaisesti vaikkapa kokoustarjoiluksi.

Myös taikina-aihioista voit muokata helpolla tavalla korvapuustipäivään uudentyyppisiä herkkuja. Aina niin upea croissant muuttuu kanelisokeripinnoituksella ja rahka-jogurttitäytteellä vastustamattomaksi korvapuusti-croissantiksi.

Valmis Valio murotaikina ja korvapuusteista tutut maut tekevät korvapuusticookiesta suussasulavan elämyksen. Rapea taikina, kaneli, kardemumma ja rusinat tuovat mukavat muistot korvapuustista mieleen aivan uudenlaisessa paketissa.

Suolaisia tuotteita unohtamatta juusto-lohihyrrät ovat erinomainen tarjottava niin kahvipöydässä kuin lisukkeena lounaalla. Toimii myös hyvin välipalatuotteena. Korvapuustien tuoksuista päivää,