Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Kukilla koristelu cupcake amerikkalaisittain

Mehevät ja mahtavat amerikkalaiset leivonnaiset

Yhdysvallat tuovat muistoissani mieleen herkullisia ja runsaita makuja, joita viimeisin Voilà-lehti tarjoaa sinullekin. Reseptejä ja vastustamattoman näköisiä ruokia löytyy monesta eri osavaltiosta. Cupcaket, juustokakut ja suolaiset tarjottavat tehdään Amerikan malliin meheviksi ja suussa sulaviksi.

Tuttu pulla jenkkitwistillä

Pullataikinat ja mehevät täytteet ovat meille suomalaisille tuttuja jo entuudestaan, mutta hieman tuunattuina niistä saa vielä täyteläisempiä, kuten amerikkalaiset ovat osanneet tehdä. Cinnamon rolls resepti on hyvä esimerkki, miten tuunaamalla tutun korvapuustin, saat aivan äärimmäisen makunautinnon. Täyte on sekoitettu Valio voista, kanelista, fariinisokerista ja Valio vaniljakreemijauheesta, jota täydentää rusinat. Taikinassa on hyödynnetty esitaikinan tuomaa mehevyyttä ja lisäähän se myös tuotteen säilyvyyttä ja näin pidentää hyllyikää. Ja kaiken tämän vielä kruunaa kuorrute, jossa Valio Viola tuorejuusto, sekä Valio lemon curdtäyte nostavat pullan aivan uudelle tasolle.

Leivät ovat oma lukunsa amerikan leivonnassa

Ne eroavat hyvinkin paljon eurooppalaisesta perinteestä ja näin ollen suomalaisesta. Jalopeno-olutleivän haluan nostaa erityisesti esiin, sillä sen valmistustekniikka on erityinen. Tämä leipä nostatetaan ruokasoodalla, ja taikinaa ei vaivata, vaan sekoitetaan ainoastaan sekaisin. Ja erityisintä tässä reseptissä onkin mausteet: Jalapeno ja vaalea olut. Täyteläisyyttä ja mehevyyttä leipään tuo Valio ruokajogurtti. Jalapeno-olutleipä on parasta tuoreena ja se on helppo valmistaa niin keittiö- kuin leipomo-olosuhteissa. Tällä tavoin saat helposti tuoretta leipää niin lounaalle kuin vaikkapa grillijuhliin.

 

USA on juustokakkujen luvattu maa

Juustokakut kuuluvat uusimpaan Voilá-lehteen saumattomasti. Valion Viola juusto sopii erinomaisesti niin paistettuihin kuin vaahdotettuihin täytteisiin. Tuoreet marjat ja pähkinät antavat hyvää tasapainoa runsaiden ja täyteläisten tuorejuustojuustotäytteiden rinnalle. Pekaanijuustokakku on erilainen valmistustavaltaan kuin rakenteeltaan. Kun kakkua maistaa, tulee heti mieleen, että kyseessä on kakku, joka on hyydytetty liivatelehdillä. Kakku onkin paistettu juustokakku, tai ennemminkin hitaasti hyydytetty matalassa lämmössä uunissa. Rakenne kakussa muistuttaa creme bruleetä ja on uskomattoman suussa sulava ja pehmeä. Lisää juustokakkuja löydät reseptipankista!

Cupcake ja chicken pot pie ovat tuttujen leivonnaisten amerikan serkkuja

Cupcake-resepti on perinteinen ja mehevä versio, jossa runsas vadelmatäyte tekee tuotteesta säilyvämmän ja kosteamman. Kuorrute on myös säädetty erikoistyllalla pursottamista varten. Tällä reseptillä onnistut tekemään mitä hienoimmat kukkakoristeet kakkuihin ja leivoksiin kädenkäänteessa. Vaikka koristeena on kupillinen kukkasia, ei niiden valmistukseen mene aikaa kauakaan.

Broileripiiras on reseptinä helppo toteuttaa, täytteessä on neljä raaka-ainetta ja mausteita ei myöskään tarvitse lisäillä, sillä Valio makea mörkötäyte maustaa ja mehevöittää sen. Tuote on helppo valmistaa etukäteen ja paistaa tuoreena asiakkaalle. Näin voit organisoida paremmin töitä, ja saat aina tuoreita makuja ja tuoksuja kahvilaan tai leipomomyymälään.

Voilá-lehdessä on jälleen paljon uusia ideoita ja insipraatiota hyödyntää tuttuja raaka-aineita sekä ottaa käyttöön uutuudet. Toivon iloisia leivontahetkiä, ja uskon että asiakkaasi saavat uudenlaisia elämyksiä näistä leivonnaisista.

Kesäterveisin,