Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Mifua ihan uudessa muodossa!

Lihattomien ateriavaihtoehtojen suosion kasvu ei näytä laantuvan. Fleksaajat ja kasvispainotteiset ruokailijat kaipaavat yhä monipuolisempia vaihtoehtoja ruokiensa raaka-aineiksi, ja tätä tarvetta täyttämään esittelimme viime vuonna Valio MiFU® ruokarakeen. Mifusta on moneksi ja nyt sitä saa ihan uudessa muodossa.

Suomalaisten suosimia fileesuikaleita koostumukseltaan ja ulkonäöltään muistuttava Valio MiFU® suikale on kauden kiinnostavin uutuustuote. Se sopii loistavasti samoihin ruokiin, joissa tavallisesti käytetään lihaa tai kanaa ja tarjoaa ammattikeittiöille todella herkullisia vaihtoehtoehtoja lihattomien ruokien valmistamiseen – joko ihan uusilla resepteillä tai tuttuja ruokia tuunaamalla. Käyttövalmiit suikaleet tekevät kokkaamisesta helppoa ja nopeaa, sillä ne voidaan lisätä ruokaan paistettuna tai sellaisenaan. Suikaleet ruskistuvat nopeasti pannulla kauniin väriseksi ja kestävät hyvin pitkää hauduttamista.

Uusien suikaleiden muoto ja suutuntuma eivät ole sattumaa. Erittäin helppokäyttöiset ja suositut broilerin fileesuikaleet ovat olleet uutuustuotteen esikuvana, mutta etuina on lihattomuus ja kilpailukykyinen hinta. Valio MiFU® suikale toimitetaan kätevissä 2,5 kg pusseissa, joita on helppo käyttää valmistettaessa isompaakin määrää ruokaa. Valio MiFU® sopii myös monille allergikoille, sillä se on laktoositon, soijaton, hiivaton, gluteeniton ja kananmunaton.

Mifu mahdollistaa oman kädenjäljen

Vaikka näen läheltä Valion tuotekehitystä, aina ajoittain yllätyn itsekin uutuustuotteen hienoudesta. Valio MiFU® suikaleet on yksi näistä tapauksista. Hauduttamisen kestävä tuote ottaa hyvin makua marinoinnissa ja siihen on todella helppo saada oma peukalonjälki reseptiikkaa suunnitellessa. Itselleni tuote on antanut entistäkin paremmat mahdollisuudet kasvisruokailun kehittämiseen ja monipuolistamiseen. Kun ideoita syntyy helposti, ovat lopputuloksetkin suosittuja asiakkaiden keskuudessa. Olen vienyt ruokailijoita Mifu-tuotteiden avulla makumatkoille niin Meksikoon, Ranskaan kuin Italiaankin.

Vaikka nimi on sama, eroaa Mifu-uutuus viime vuonna lanseeratusta ruokarakeesta yllättävän paljon. Kuin jauheliha ja fileesuikale, on niilläkin vissi ero. Tätä uutuutta kannattaa siis ehdottomasti kokeilla!