Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Runebergin päivä ja laskiaisen uudet tuulet

Runebergin päivä ja laskiainen sijoittuvat hyvin lähelle toisiaan. Kaksi merkittävää sesonkia, joiden vahvuus kannattaa todellakin hyödyntää myynnillisesti. Se tuo tiettyjä haasteita leipomoille, mutta luovilla ratkaisuilla haasteista selviää kunnialla.

Uusimpaan Voilá! -lehteen olen tehnyt kolme reseptiä, joilla voit tuoda uusia tuulia vanhoihin klassikkoihin tämän tärkeän sesongin innoittamana. On kahden hyvän hybridi, runebergin leivos ja täytetty pikkuleipä.

Laskiaispullan ja runebergin tortun hybridi

Runebergin laskiaispullassa olen hyödyntänyt laskiaispullan reseptiä taikinassa, mutta lisännyt raaka-aineisiin mantelia, eli mantelirouheen jo taikinaan. Ennen paistoa olen tehnyt punnuksella kolon marmeladia varten. Paiston jälkeen pulla on halkaistu ja täytetty runsaasti vanilja-tuorejuustotäytteestä ja kermasta valmistetulla vaahdolla. Pinnan viimeistelee sokeripomada, joka on tehty kranssiksi hillon ympärille. Maku tuotteessa on täyteläisen runsas ja keveä samaan aikaan. Suosittelen kokeilemaan!

Runebergin leivos

Leivosversiossa olen hyödyntänyt runeberginleivospohjaa, sillä se on jo pohjanakin vertaansa vailla oleva resepti, joka sopii moniin muihinkin  tuotteisiin eri muoteissa ja muodoissa. Täytteessä löytyy makumaailma klassikko-runeberginleivoksen kostutuksesta, eli kermamoussea maustettuna rommilla. Lisäksi leivoksessa on hyydytetty vadelmasydän, mikä yleensä olisi leivoksen päällä. Koristelu tuokin leivoksen uuteen ulottuvuuteen. Samaa täytteen moussea on pursotettu ruusukkeiksi paperille, pakastettu ja lopuksi kastettu punaiseksi värjättyyn Valio kirkaskuumahyytelöön. Viimeistely on tehty valkosuklaisilla kiehkuroilla, jotka keventävät ulkonäköä ja tekevät leivoksesta todella juhlavan.

Runebergin whoopie

Täytetty runebergin pikkuleipä onkin lainaa rapakon takaa, sillä pohjana oleva Whoopie-resepti on tällä kertaa maustettu runebergin tortun tyypillisillä mausteilla, eli mantelilla ja kardemummalla. Täyte on tuorejuustokreemi, jossa rommi toimii mausteena. Koristelu on toteutettu perinteisen runebergin tapaan, eli Valio vadelmahillolla ja sokeripomadareunuksella. Tämä leivos on parhaimmillaan päivän, parin päästä, kun maut ovat tasaantuneet ja kosteus pehmentänyt keksin.

Oikeilla raaka-aineilla parhaaseen lopputulokseen

Kun käytät hyviä ideoita ja parhaita reseptejä, on tärkeintä muistaa ottaa käyttöön oikeat ja parhaat raaka-aineet. Oikea aito kerma, voi ja täytteet tekevät tuotteistasi vastustamattomia ja onnistut takuulla.