Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Täydellisen salaatin metsästys

Täydellisen salaatin metsästys

Kesäisin keho kaipaa raikkautta ja keveyttä, varsinkin ruoassa. Salaatti maistuu lounaalla ja illallisella, koska lämmin sää tekee elimistölle positiiviset kepposet ja alkaa vaatimaan tuoreutta ja värikkyyttä myös ruokapöydässä. Myös ammattikeittiön henkilökunnalle salaattiannosten valmistaminen voi olla raikas tuulahdus kaivattua nopeutta. Kaikki komponentit voidaan esivalmistella valmiiksi ja tilauksesta kokoaminen käy kädenkäänteessä.

Legendaarinen Cobb-salaatti on erinomainen esimerkki onnistuneesta salaatista. On olemassa muistifraasi ”Eat Cobb”, jonka kirjaimista muistaa helposti kyseisen klassikkosalaatin raaka-aineet: egg, avocado, tomato, chicken, onion, bacon, blue cheese (kananmuna, avocado, tomaatti, kana, sipuli, pekoni, sinihomejuusto). Samaa fraasia voidaan tietyllä tapaa käyttää jokaisen salaatin muistisääntönä.

Kananmuna kuvastaa proteiinilisää, jota salaatteihin voidaan lisätä mm. raejuustolla, pavuilla, herneillä tai linsseillä. Avocado toimii rasvan lähteenä, eli sen sijaan käyttöön voidaan ottaa erilaiset kastikkeet, pähkinät ja siemenet. Tomaatti kuuluu jo itsessään miltei jokaiseen salaattiin, mutta muistisääntönä se toimii kasvisten, hedelmien ja marjojen roolissa. Kana muistuttaa pääproteiinista, oli se sitten kanaa, Mifua, lihaa, tai kalaa. Sipuli voi salaatissa olla raakana, pikkelöitynä, marinoituna, paahdettuna, karamellisoituna, kuivattuna tai paistettuna. Pekoni on sinihomejuuston kanssa hyvänä lisänä tuomassa makua, täyteläisyyttä ja lisäarvoa annokseen. Pekonin syvä maku voidaan hyvin vaihtaa paahdetuista kasviksista tehtyihin dippeihin ja tahnoihin ja juustoja löytyy jokaiseen makuun, kuten esimerkiksi salaattijuusto, aromikas Valio Aura® gold, grillijuusto tai emmental-, mozzarella- cheddar ja goudajuustoraaste.

Salaattireseptejä kesään:

 

 

Kastikereseptit kaveriksi:

 

 

Raikasta salaattikesää!