Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

 Jouluista ja makeaa - Kauha ja kaulin

Teemaa pikkujouluihin

Pikkujoulujen teeman miettiminen voi tuottaa päänvaivaa, jos halutaan teemalta muutakin kuin itse joulun odotusta. Tänä vuonna on helpompaa, sillä Suomi 100 vuotta huipentuu loppuvuoteen ja korostuu itsenäisyyspäivän aikaan. Aiheita ei kannata miettiä pelkästään perinneruokien kautta, vaikka niistäkin saa myös hyvää uutta näkökulmaa tarjottavaan. Nyt jos koskaan kaikki kotimaisuus ja meille rakkaat raaka-aineet ovat keskeisiä teeman toteutuksessa.

Pienellä hienosäädöllä klassikkoruokiin saadaan uutta makua. Pikkusuolaiseksi sopii vaikkapa monen rakastama perinteinen karjalanpiirakka, tällä kertaa gratinoituna. Juustoinen riistapannu taas saa mehevyyttä ja makua Valio Koskenlaskija® sulatejuustosta. Jälkiruoissa joulun makuun pääsee esimerkiksi näillä pikkumakeilla, joissa kotimaiset täytteet ja hillot maustavat tuorejuuston jouluiseksi. Juustot muutenkin tuovat juhlaan lisäarvoa niin itse tarjoilussa kuin lisämyynninkin osalta. Näyttävä juustopöytä, tarjotin tai lautanen johdattelee menukokonaisuuden hienosti päätökseen ja kohti jälkiruokaa tai toimii myös itse jälkiruokana esim. hyvän jälkiruokaviinin kanssa.Juustonpaloissa havujen päällä

Ota kaikki irti ainutlaatuisesta juhlavuodesta

Kotimaisuus, lähiruoka, puhtaat raaka-aineet eivät ole katoamassa vielä pitkään aikaan teemana ja yleisenä trendinä. Lisäksi joulu on, halusimme tai emme, edelleen suomalaisten sydämissä vuoden tärkein ruokajuhla. Ennusteiden mukaan tänä vuonna pikkujouluja vietetään enemmissä määrin. Viime vuosiin verrattuna pikkujoulut eivät varmasti ole pikkujuttu ravintoloille, henkilöruokaloissa ja hotelleissa. Tästä Suomen juhlavuodesta kannattaakin ottaa nyt kaikki irti. Voisin väittää, että kun seuraavan kerran vuonna 2117 päästään viettämään seuraavan sadan vuoden itsenäisyyttä, meillä on trendit, ruokahistoria, valmistusmenetelmät ja jopa raaka-aineet varmasti jotain aivan muuta.