Kauha ja kaulin

keittiömestarin ja leipurin vinkit

Valmistautuminen talvikauden parhaimpiin juhliin

Uusi kalenteri on jälleen otettu käyttöön ja tutut vuosittaiset juhlat ja sesongit rytmittävät kivasti vuoden kulkua. Uudet tuulet kuitenkin puhaltavat ja tuovat raikkautta ja uusia tapoja tehdä asioita.

Uusi Voilà! -lehti on juuri ilmestynyt ja tuo varmasti monelle inspiraatiota ja ideoita omaan työhön. Se tarjoaa paljon uutuuksia niin raaka-aineiden kuin reseptien osalta. Lemon curd on kevään raikas täyteuutuus. Kolme kertaa vuodessa ilmestyvä lehti tuo eri sesonkeihin uudenlaista otetta. Tämän vuoden ensimmäisen numeron olemme paketoineet Fit & Fab teemaan mukaiseksi. Se toi paljon ajateltavaa niin ruoan ravitsemuksen kannalta, kuin ruokailutottumustenkin osalta. Ollakseen Fit & Fab -ruokaa ja leivonnaisia, ei reseptien tarvitse olla ankeita tai ilman houkuttelevia ja koukuttavia elementtejä. Päinvastoin, loimme sellaisen valikoiman reseptejä, jotka tuovat loistavan mielen, ja kohtuudella nautittuna saavat tuntemaan meidät energiseksi ja onnelliseksi.

Inspiroivat alkutalven leivonnaiset

Runebergintorttu ja laskiaispullat kuuluvat alkuvuoden vilkkaimpiin sesonkeihin. Näissä tuotteissa on suuri potentiaali ja niihin kannattaa todellakin panostaa. Hyvät raaka-aineet ovat ratkaisevassa roolissa. Aidolla Valio voilla ja kermalla luot ikimuistoisimmat tuotteet perinteisistä klassikkoleivonnaisista, unohtamatta Valion herkullisia täytteitä ja hilloja. Valion Ammattilaispalvelusta löydät näihin leivonnaisiin ja sesonkeihin parhaimmat reseptit ja vinkit miten onnistut. Joskus aikoinaan hyväksikin todettu resepti kaipaa päivitystä, sillä asiakkaiden tottumukset ja jopa raaka-aineet muuttuvat.  

Klassikoiden uudet muodot

Viime vuosien trendi on ollut laittaa vanhat klassikot uuteen kuosiin. Viime vuonna muotoilimme Runeberginleivoksen Foodservice asiakkaiden ja leipomoidenkin työtä helpottamaan. Tänä vuonna muokkasin laskiaispullaa uuteen muotoon ja makuun. Usein tällainen klassikon tuunaaminen saa aikaan vipinää ja innoittaa asiakkaat testaamaan tuotetta. Ennen kaikkea tällainen tempaus saa aikaan kuhinaa, joka netissä levitessään tuo pelkkää hyvää mainosta ja lisää käyttäjiä. Kuvia jaetaan ja makua sekä ominaisuuksia kommentoidaan vilkkaastikin.

Mutta millainen onkaan tuo 2018 mallia oleva The Laskiaispulla. Siinä on toki herkullinen pehmeä pulla, joka on leivottu laktoosittomaan maitoon ja taikinaa rikastuttaa kelpo määrä voita. Pulla on leivottu aivan eri muotoon, eli se on kaulittu ja täytetty Valio mansikkamarmeladilla, pyöritetty rullalle ja paloiteltu reilun kokoisiksi paloiksi. Nostatuksen ja paiston jälkeen The Laskiaispulla saa täytteen, joka kruunaa koko komeuden. Siinä on tietysti paljon kermaa, joka on valmistettu mousseksi lisäämällä siihen makua antava elementti, mantelin makuinen suklaa. Pöllähdys tomusokeria pinnalla saa houkuttelevan pullan vain odottamaan syöjäänsä.

Alkuvuosi tuo myös paljon muuta juhlittavaa ja koettavaa. Uskonpa, että valtakunnan tasolla odotetaan jotain pientä, jota tullaan juhlimaan paljonkin. Pieni vauva tulee saamaan monet innostumaan. Ehkä uudet hempeät vauvaleivokset olisivat paikallaan?

Kirpakkaa talvea,
Mika