Monen herkullisen ruokalajin salaisuus on aidoissa, konstailemattomissa suomalaisissa raaka-aineissa. Ei tarvitse kikkailla mitään ylimääräistä, vaan luottaa siihen, että korkealaatuiset perusraaka-aineet ovat onnistuneen annoksen perusta. Tutustu klassikkoresepteihin, vegaanisiin jouluideoihin ja herkullisiin leivonnaisiin.
Valion voi, juusto, kerma, smetana, crème fraîche ja muut ruoanvalmistustuotteet tuovat maullista ja korkealaatuista lisäarvoa ruokiin. ”Valion slogan oli joskus: juusto, kerma, voi – hyvän kunnon toi. Oma ja paikkansa pitävä versioni olisi: juusto, kerma, voi – hyvän maun toi”, Tuomas sanailee.
Voibroileri eli butter chicken, metsästäjän leike ja stroganoff kebabilla höystettynä nousevat arvoonsa oikeaa voita käytettäessä. Eivät myöskään uunilohi, kermainen lohikeitto, paahdettu voi tai kuningatar-kinuskikaan olisi mitään ilman kunnon kermaa, smetanaa tai voita. Juuston maku korostuu simppeleissä annoksissa, kuten juustomunakkaassa.
Jälkiruokina mihin tahansa pöytään kelpuutetaan ehkä maailman helpoimmat tarte tatin ja lemon tart -herkut, jotka on viimeistä piirtoaan myöten hiottu onnistumaan missä tahansa keittiössä, annosmäärästä riipumatta. Laadukkaiden tuotteiden, kuten Lemon curdin ja Valio murotaikinan, avulla ylimääräisissä työvaiheissa voi oikoa.
Joulusesonki on paras myyntiaika ravintoloille, joten joulun etkoihin (a.k.a. pikkujouluihin) kannattaa panostaa. Inspiroidu uusilla resepteillä ja valmista pikkujoulumenuun esimerkiksi paahdettua kasvisterriiniä ja piparjuurikermaa, Waldorfin salaatti, joulukurkut & silakkaa, juhlavat lihapullaruisleivät, Emmental broilerimurekepihvit ja rosollitahna sekä joulun ykkössoosi omena-piparikastike. Piristystä jouluiseen jälkiruokapöytään tuo joulukanto ja lumipallova.
Uuteen lehteen on luotu myös vegaaninen joulumenu. Uudesta Valio Oddlygood® Veggie raasteesta on tehty resepti, jossa samasta pohjasta saa tehtyä valkosipuliperunat ja juhlava kastike Valio punajuuripihvien kaveriksi. Vegaanisesti herkutellaan myös vege-piirakoilla ja mustikka-rosmariinikerroskiisselillä.
Tuunausosiossa inspiroidutaan valmiista kakku- ja vetopohjista sekä niiden erilaisista käyttömahdollisuuksista. Lehdessä paneudutaan myös sopivan kerman valitsemiseen ja oikeaoppiseen käyttöön.
Leipomo-osiossa leipomokonsultti Mika Parviainen on jälleen laatinut kasaan huikeat reseptit sesonkiin, kuten Englantilaisen hedelmäkakku-pikkuleivät, glögi juustokakun, mud caken, rahka-kauraleivän, kebab hyrrät ja Aura-poro-brioschin.