Blinit maistuvat suomalaisille

Slaavilaisesta keittiöstä tulevat blinit nautitaan Suomessa useimmiten suolaisena alku- ja pääruokana. Yhä useampi ravintola tarjoaa blinejä lounaalla, eikä ihme – ne valmistuvat helposti ja sopivat erityisen hyvin kiireisen keittiön ruokalistalle.

Blinit, eli linnit, ovat yksi slaavilaisen keittiön suurimpia herkkuja. Blinit ovat vakiinnuttaneet asemansa myös suomalaisessa ruokakalenterissa ja suuri osa ravintoloista tarjoaa näitä tuhteja herkkuja alkuvuodesta. Blinit sopivat helppoutensa vuoksi täydellisesti myös lounasruoaksi ja Valio blinien avulla tämä ajankohtainen ruoka on entistä nopeampaa valmistaa.

Laktoosittomat blinimme ovat lämmitystä vaille valmiit. Riittää, että tarjoat niiden kanssa Valio smetanaa sekä haluamiasi lisukkeita. Perinteisesti suosittuja lisukkeita ovat hienonnettu sipuli ja mäti – molemmat helppoja ja nopeita valmistaa.

Persoonallisempaa otetta haluavat voivat kokeilla lisukkeina vaikkapa viipaloitua kylmäsavukirjolohifileetä, josta syntyy maistuva lohitäyte. Tai raputäytettä, jonka raaka-aineena on vastuullisesti tuotettuja Valio katkarapuja. Maukas lisäke on myös sillikaviaari. Lisukkeita vaihtelemalla voit tuoda blineihin runsaasti ruokaisuutta ja erilaisia makumaailmoja.

VINKKI: Smetanan voi tarjota myös kuohkeana. Vatkaa smetanaa muutama minuutti ja lisää joukkoon vaahdotettua kermaa.

Blinit ovat seurusteluruokaa

Blinejä kannattaa laskea 1-3 kpl ruokailijaa kohden. Blinit ovat helppoa tarjottavaa myös siksi, että iso annos blinejä ruokkii suuremmankin seurueen.