Coca-Colan ja Sinebrychoffin puolen litran pulloissa vain kierrätettyä muovia

Sinebrychoff ja Coca-Cola siirtyivät keväällä 2022 käyttämään Keravalla valmistetuissa juomissa puolen litran pulloja, jotka on kokonaan valmistettu vanhoista juomapulloista kierrätetystä muovista.

Teksti ja kuvat: Sinebrychoff

Coca-Cola-juomien ohella myös Sinebrychoffin valikoimassa olevat puolen litran Dr Pepper, Muumi ja Smurffi on pakattu 100 % kierrätysmuovipulloihin. Sinebrychoff on Suomen suurin juomayhtiö, jonka valmistamien virvoitusjuomien ja vesien kaikki puolen litran pullot ovat kokonaan kierrätysmuovia.

Sinebrychoffin valmistamissa Coca-Cola-yhtiön juomien puolen litran pulloissa on jo vuodesta 2014 käytetty 50 prosenttia kierrätettyä muovia. Uusiomuovin määrää on siis nostettu puolen litran pulloissa 50 prosentista 100 prosenttiin.

Puolen litran muovipullot painavat 20,5 grammaa, ja tämä on kokonaan peräisin vanhoista pulloista kierrätetystä muovista. Kierrätetyn muovin käytön ansiosta neitseellistä muovia valmistetaan öljystä Suomen pulloihin yli 300 tonnia vähemmän vuodessa. Tämä tarkoittaa myös merkittävää hiilidioksidipäästöjen pienenemistä, sillä neitseellisen muovin hiilijalanjälki on seitsemän kertaa suurempi kuin kierrätetyn muovin hiilijalanjälki.

Uudet pullot ovat parasta, mitä käytetyistä pulloista voi tehdä

Juomapulloissa käytetty PET-muovi on maailman kierrätetyin muovilaatu. Suomessa vuosittain 90 - 92 prosenttia vesien ja virvoitusjuomien pantillisista muovipulloista palautuu kierrätettäväksi.

Pullonpalautusjärjestelmä on suljettu järjestelmä, johon hyväksytty muovi voidaan kierrättää uudelleen elintarviketasoiseksi muoviksi. Kierrätetystä muovista valmistetaan juomapullojen lisäksi kertakäyttöisiä elintarvikepakkauksia, jotka päätyvät usein roskaksi tai sekamuovinkeräykseen, mistä niitä ei voi enää kierrättää uusiksi elintarvikepakkauksiksi. Pullosta pulloon kierrätys on linjassa EU:n ja Suomen kiertotaloustavoitteiden kanssa. Se ratkaisee kaksi ongelmaa: pitää pullojen muovin hyötykäytössä uudestaan ja uudestaan sekä pienentää huomattavasti pakkauksen hiilijalanjälkeä.

Pullosta pulloon kierrätyksen ansiosta esimerkiksi Coca-Cola-pullon muovi voi siis saada uuden elämän jonkun toisen juoman pullossa.

Sinebrychoffin juomat syntyvät hiilineutraalisti

Sinebrychoff valmistaa juomansa Keravan tuotantolaitoksessaan, joka 2021 saavutti hiilineutraaliuden. Näin yhtiöstä tuli maailman ensimmäinen Coca-Cola-pullottaja, joka valmistaa juomat hiilineutraalisti.

Tuotteet tukussa

9990050 COCA-COLA 0,5L KMP

9990052 COCA-COLA ZERO 0,5L KMP

Tutustu muihin tuotteisiin:

Lisätietoa tuotteista
Vöner - Herkullinen matkasi vastuullisuuteen
Lisätietoa tuotteista
Gold & Green - kasvipohjaiseen ruoanlaittoon
Lisätietoa tuotteista
Maitorahka sopii moneen