Croissantista on moneksi!

Maailmalla vietetään 30. tammikuuta Croissant-päivää. Suomalaisittain kutsuttuna voisarvi, eli kroissantti, on niin täällä kuin maailmalla rakastettu herkku. Sitä nautitaan aamupalalla ja kahvin kanssa sellaisenaan sekä voin ja marmeladin kera. Ruokaisammat versiot saavat väliinsä juustoa, kinkkua ja kasviksia. Miksei croissant voisi olla vielä jotain enemmänkin?

Inspiroiduimme croissantin herkullisuudesta ja monipuolisuudesta. Ohessa parhaat vinkit käyttöönne tammikuun viimeisen viikon croissant-teemapäiviä varten!

Valion nostatettu ja laktoositon croissant on leivottu laadukkaalla Valio voilla, joka takaa ensiluokkaisen lehtevyyden ja maun. Suomessa leivottuja vastaavia tuotteita ei ole monia. Tuttu croissantaihio taipuu moneen, niin suolaisen kuin makean nälkään. Erilaisilla täytteillä ja päällisillä saa helposti uudentyyppisiä vaihtoehtoja kokous- ja kahvitarjoiluun tai vitriinimyyntiin.

Croissantpretzel

Croissantpretzelit valmistetaan kuten pretzelit ja tuhdin makuiset täytteet viimeistelevät tämän suolaisen herkun. Täytteeksi tulee Valio Viola® chili-paprika tuorejuustoa, salaattia väriksi, mehevää palvikinkkua ja Valio Koskenlaskija® cheddar sulatejuustoviipaleita.

Kylmäsavulohicroissantit

Kylmäsavulohicroisantti muistuttaa makumaailmaan perinteistä lohibagelia, jonka välissä on tuorejuustoa, keitettyä kananmunaa ja marinoitua punasipulia.

Pastrami Croissant

Pastrami Croissant on niin ikään klassisen bagelin herkullisempi versio. Täytteeksi tulee tujakkaa dijon-sinappia, omenalohkoja ja kylmäsavuhärkää. Päällisen pippurirouhe antaa lisäpotkua.

Suolaisista versioista mainittakoon myös Juusto Crozza , jossa Valion nostatettu ja laktoositon croissant tuunataan kirsikkatomaateilla, Valio AURA® murulla ja Valio Fontal pizzajuustoraasteella.

Makeat croissantit

Berliinin Croissantti

Berliininmunkki sai käsittelyssämme croisanttiversion. Täytteeksi tulee Valio vispikermaa ja vadelmahilloa. Berliinin croisantit päällystetään tietenkin pinkillä pomadalla.

Korvapuusti Croissantti

Nämä croisanttit maistuvat kanelille ja sokerille. Täytteenä on Valio rahka-jogurttitäytettä.

Croissantkranssi

Croissantit käyvät myös juhlavaan kranssiin. Täytteenä on rahka-jogurttitäytettä ja kinuskitäytettä. Kranssin viimeistelee pekaanipähkinät ja tomusokerihuntu.

Makeita versiota ovat myös viime vuonna suosiota saaneet Crounatsit sekä  AURA-suklaa cruffinssit . Varsin hauskoja ja herkullisia ”pikkumakeita” syntyy puolikkaista croissant-aihioista, jotka paiston jälkeen täytetään herkullisella rahka-kerma-hillotäytteellä ja dipataan suklaaseen. Kirsikkacroissanteissa maku syntyi Valion kirsikkatäytteestä, mutta tätä tarjottavaa on helppoa varioida sesongin mukaan. Kevään tarjoiluihin lemon curd täyte on varmasti hurmaava vaihtoehto.

Leivonnan ammattilaisille suosittelemme seuraavia ihania ohjeita, joista löytyy apua niin perinteisiin itse tehtyihin croissanteihin sekä erikoisempiin sovelluksiin.

Croissant ja sen monet muodot

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›