Koulumaitotuki Valion asiakkaalle

Oppilaitoksilla ja päiväkodeilla on mahdollisuus saada koulumaitotukea D-vitaminoidun rasvattoman maidon ja piimän käyttöön. Tukeen ovat oikeutettuja myös näiden laktoosittomat ja luonnonmukaisesti tuotetut versiot.

Koulumaitotukea voi saada 2,5 dl:lle oppilasta/lasta ja koulu- tai päiväkotipäivää kohti. Koulumaitojärjestelmästä on oma lainsäädäntönsä ja Valion koulumaitotukituotteet hyväksyy Ruokavirasto.

Juomien lisäksi koulumaitotukea myönnetään myös enintään 1% rasvaa sisältävän maustamattoman jogurtin, viilin ja rahkan käyttöön, mutta EU-säädösten mukaan tuotteita ei saa käyttää ruoanvalmistukseen. Eli maustamaton rahka ja jogurtti tulee laittaa tarjolle sellaisenaan ja marjat/hedelmät erikseen, ei siis valmiiksi sekoitettuna esim. marjarahkana. Juustoista, jotka sisältävät enintään 17% rasvaa ja 1,2% suolaa, saa nyt myös koulumaitotukea. Tuore- ja sulatejuustot eivät kuulu tuen piiriin.

Koulumaitotukeen oikeutetut Valion tuotteet

Tässä näette joitakin EU:n koulumaitotukeen oikeutetuista tuotteistamme. Kaikki erilaiset pakkauskoot ja tuotenumerot on lueteltuna alla olevalla tuotelistalla.

Tuotteet

Katso koko listaus Valion tuotteista, joille myönnetään koulumaitotukea 1.2.2023 jälkeen.

EU-koulumaitotuen tuotteet

Produkter

Se hela listan över Valio-produkter som får skolmjölksstöd efter 1.2.2023:

Skolmjölkstöd produkter

Koulumaitotukiasiakkaaksi rekisteröityminen

Uuden asiakkaan tulee rekisteröityä koulumaitotukiasiakkaaksi Ruokaviraston sähköisen Nekka-asiointipalvelun kautta.

Rekisteröitymisen jälkeen tulee asiakkaan ottaa yhteyttä Valion laskutukseen (laskutus@valio.fi / puh. 010 3812 004). Asiakas keskustelee laskutuksen kanssa oppilaitoksen tai päiväkotikeittiön kokoonpanosta. Asiakas voi olla itsenäinen piste, keskuskeittiö tai jakelupiste.

Koulumaitotuen lukuvuosi-ilmoitus

Tukeen oikeutetut ja oikeuttamat henkilömäärät ja toimintapäivät ilmoitetaan Ruokaviraston ohjeiden mukaan ensisijaisesti sähköisesti Nekka järjestelmään kautta. Mikäli sähköinen ilmoittaminen ei ole mahdollista, paperinen lukuvuosi-ilmoitus on myös käytössä.

Lisätietoja saa tarvittaessa Valion laskutuksesta (laskutus@valio.fi / puh. 010 3812 004).

EU:n koulujakelujärjestelmän juliste

Julisteen on tuottanut Euroopan Unionin koulujakelujärjestelmä, ja julisteen esillä pidon vaatimus tulee EU:n koulujakelujärjestelmästä. EU:n koulujakelutuen piirissä ja myös julisteessa esillä ovat maitotuotteiden lisäksi kasvikset ja hedelmät. Julisteen on oltava pysyvästi esillä selvästi näkyvällä paikalla ja helposti luettavissa pääsisäänkäynnin yhteydessä, mikäli tukea haetaan. Printtaa juliste tästä:

Koulujakelujärjestelmäjuliste, koko A3

Koulumaitotuki huomioidaan suoraan tilauksessa

Lukuvuosi-ilmoituksen saatuaan Valion laskutus syöttää tiedot Valion tilaus- ja laskutusjärjestelmään asiakaskohtaisesti. Tuki huomioidaan tämänn jälkeen suoraan tilausta tehtäessä tukeen oikeutetun tuotteen hinnassa. Kaikkien lukuvuosi-ilmoituksessa esitettyjen tietojen lähde on pystyttävä esittämään mahdollisessa Ruokaviraston valvontaosaston ja EU:n tarkastuksessa. Koulumaitotukeen liittyvät asiakirjat tulee säilyttää kuluvan vuoden lisäksi vähintään neljä kalenterivuotta.

Huomioi, että henkilökunta ja iltapäiväkerhot eivät ole oikeutettuja tukeen. Ruoan valmistukseen käytettävät tuotteet asiakkaan on tilattava erikseen, sillä ne on tilattava tuettomana.

Koulumaitotuen näkyminen VALO™ Tilauspalvelussa

VALO™ Tilauspalvelussa näkyy tilauksessa EU-tukisarakkeessa "Kyllä", kun kyseinen tuote saa koulumaitotukea. Myös tilausrivillä oleva hinta on tuettu hinta.

Tilausrivin voi muuttaa tuettomaksi ottamalla rivin käsittelyyn ja vaihtamalla tukisarakkeen vetovalikkoon "Kyllä" tilalle "Ei". Kun tilauksen hyväksyy, tallentuu muutos VALO™ Tilauspalveluun. Kun koulumaitokiintiö ylitetään, muuttuvat tilausrivit automaattisesti tuettomiksi.